TOPlist

Google vydal finální betu Androidu 11, Apple první veřejnou betu macOS 11

Android 11

Dnešní večer se stal večerem nových beta verzí operačních systémů. Pokud máte doma smartphone Google Pixel nebo počítač Apple Mac, můžete se pustit do testování.

Android 11 je hotov, vyšla poslední beta

Google dokončil práce na systému Android 11, k jehož ostrému vydání pravděpodobně dojde 8. září. Dnes vyšla třetí beta verze, která má být podle oficiálního harmonogramu poslední v pořadí. Google již do systému nepřidával žádné novinky, pouze opravil poslední drobné chyby a zvýšil jeho stabilitu. Vydáno také bylo finální SDK s API 30, tudíž vývojáři mohou doplňovat své aplikace o nové funkce. Třetí betu Androidu si můžete stáhnout na smartphony Google Pixel (vyjma první generace a nového Pixelu 4a).

A jaké novinky Android 11 přinese? Přečtěte si náš podrobný článek.

Vyzkoušejte si macOS 11 Big Sur

Dnes také vyšla beta verze macOS 11 Big Sur, pro veřejnost se však jedná o první verzi, dosud bylo možné nový jablečný systém testovat pouze s vývojářským účtem. Nový macOS si nyní můžete stáhnout na váš Mac, stačí se pouze pomocí této stránky přihlásit do beta programu.

macOS 11 Big Sur 1

A jaké novinky macOS 11 Big Sur přinese? Přečtěte si náš podrobný článek s prvními dojmy.

Jak v případě Androidu, tak v případě macOS buďte s instalací obezřetní, stále se jedná o beta verze systémů, které nejsou určené pro běžné použití na hlavním zařízení.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku