Hlavní obsah

Aljašský autobus z Útěku do divočiny skončí zřejmě v muzeu

Novinky, mšv

Dlouho byl poutním místem dobrodruhů, tuláků a snílků. V červnu však úřady slavný autobus z Útěku do divočiny z aljašských lesů přestěhovaly, aby lidé při cestě k němu zbytečně neriskovali životy. O dalším osudu vozidla se nevědělo nic, teď orgány odhalily, že s největší pravděpodobností poputuje do muzea ve Fairbanksu, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Úřady nechaly v červnu autobus přesunout.

Článek

Nový domov nalezne ikonický autobus v instituci Museum of the North v areálu Aljašské univerzity. Tam bude moci svůj příběh, spojený zejména s Američanem Chrisem McCandlessem, vyprávět dál, vysvětlil za Oddělení přírodních zdrojů Corri Feige. „Můžeme takto uctít všechny životy, sny, ale také úmrtí, která jsou s autobusem spojena,“ uvedl.

McCandless, který v autobusu uprostřed aljašské divočiny prožil poslední týdny života, dal vzniknout knize Útěk do divočiny a ta poté stejnojmennému filmu. Obě díla a jejich odkaz se staly inspirací pro mnohé dobrodruhy, kteří chtěli autobus v národním parku Denali vidět na vlastní oči. Těm šťastnějším se to povedlo.

Mnoho turistů však při pokusech o nalezení autobusu v lepším případě zabloudilo, v tom horším zemřelo — někteří se utopili při překračování divoké řeky. Z toho důvodu Oddělení přírodních zdrojů nechalo autobus přesunout, aby nedocházelo k dalším tragédiím.

Slavný aljašský autobus už turisté v divočině nenajdou

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám