zdroj: Gearbox

Godfall ukazuje soubojový systém, který neurazí, ale neohromí

7. 8. 2020 10:55 | Novinky | autor: Pavel Makal |

První hrou oznámenou pro PlayStation 5 byl Godfall, projekt studia Counterplay Games, jenž vzniká pod vydavatelstvím Gearbox Publishing. Kromě nové generace herních zařízení od Sony se podívá také na PC, a to už koncem letošního roku.

Tvůrci hru popisují jako looter-slasher, tedy starou dobrou rubačku, v níž ale bude klíčovou roli hrát sbírání velkého množství vybavení. Zkrátka takové Borderlands, tedy pokud by se odehrávaly v high fantasy prostředí, v němž se všechno až nepřirozeně leskne a místo plejády střelných zbraní jste hordy nepřátel kydlili pěkně zblízka.

Právě onomu kydlení se věnuje aktuální trailer, který ve zhruba devíti minutách předvádí především dvě z dostupných tříd zbraní. Ukazuje, jak bude fungovat boj s dvěma meči naráz, případně s jednou dlouhou čepelí. Podívat se můžete na rozličná komba, která bude soubojový systém využívat, a velmi pravděpodobně vám budou oči přecházet ze všech těch next-genových pozlátek.

To je ostatně dle mého názoru hlavní problém Godfallu – efektní a nablýskaná prezentace jen stěží skrývá vyloženě nezajímavé a generické zasazení, které sice působí pompézně, ale nemá žádný charakter.

Ještě průměrněji ale vypadají samotné souboje, z nichž si opravdu žádný dojem mezigeneračního pokroku neodnáším. Komba a speciální útoky jsou zoufale neoriginální a očekávatelné, snad z každého záběru si divák musí odnést pocit, že tohle už někde viděl, jen možná o něco méně cinkrlátkovaté.

Godfall se tak zatím profiluje jako ideální launchový titul, který rychle omámí, možná si u něj řeknete, že „tohle by PS4 nezvládla“, ale tím jeho potenciální sláva brzy zhasne. Samozřejmě je ještě brzy soudit, nemalým lákadlem je i onen příslib velkého množství lootu, který nás požene dál a umožní velké množství kombinací buildů, a tím pádem i stylu hraní. Potěšující je i závazek, že se ve hře nemají objevit mikrotransakce.

Counterplay Games se skládají z vývojářů, kteří v minulosti pracovali třeba na Destiny 2, jejich první hrou byla tahová strategie kombinovaná s karetní hrou, jež nesla jméno Duelyst. Godfall je tak pro studio prvním AAA titulem.

Nejnovější články