TOPlist

Google údajně chystá ohebný Pixel. Kdy bude představen?

Společnost Google v tomto týdnu představila dlouho očekávaný smartphone Pixel 4a a potvrdila, že v průběhu letošního roku můžeme počítat s dalšími dvěma smartphony pojmenovanými Pixel 4a (5G) a Pixel 5.

Pixel 4 je vyprodán, Pixel 5 zná své datum odhalení

Google zatím neprozradil, kdy tyto telefony představí, byť jisté indicie od něj máme. Na francouzské mutaci stránek Google se chvíli nacházela informace, že čerstvě představený Pixel 4a půjde ve Francii do prodeje 1. října s předobjednávkami startujícími 10. září, zatímco Pixel 4a (5G) a Pixel 5 bude možné předobjednávat od 8. října.

pixel 5

Google tuto informaci ze svých stránek stáhnul, což jenom potvrzuje její věrohodnost. Tento termín také víceméně koresponduje s minulými roky, loňská řada Pixel 4 byla například představena 15. října. Pokud máte o Pixel 4 nebo 4 XL zájem, raději si pospěšte, Google je totiž v tomto týdnu přestal vyrábět a skladové zásoby se tenčí, v americkém Google Store už například nejsou k dostání.

Chystá se ohebný Pixel?

V souvislosti se smartphony Google Pixel máme také první náhled, jaké telefony chystá Google pro příští rok. Do rukou redaktorů serveru 9to5Google se dostal interní dokument, podle kterého Google chystá minimálně 4 nová zařízení z rodiny Pixel. Nesou následující kódová označení barbette, raven, oriole a passport. První jmenovaný má být údajně odlehčený Pixel 5a, prostřední dva mají představovat rodinu smartphonů Pixel 6 a poslední model má být údajně ohebný smartphone.

O tom, že Google přemýšlí o ohebném smartphonu, se ví již od loňského roku, avšak tehdy šéf Pixel týmu Mario Queiroz prozradil serveru CNET, že prozatím pracuje na technologických prototypech a do odhalení reálného produktu jej čeká ještě velmi dlouhá cesta. Je však možné, že pod tlakem konkurence, a hlavně kvůli dalšími vývoji systému Android, byl vývoj ohebného smartphonu od Google urychlen.

Dokument Google totiž zmiňuje příchod modelů raven, oriole a passport v čtvrtém kvartále příštího roku, zatímco barbette má dorazit už v druhém čtvrtletí.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku