7. srpna 2020 • 13:05

Softbalista Malý chce ničit soupeře nadhozy a odpaly také v nadstavbě

Autor: afo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvíce úspěšných odpalů, homerunů, ale také skvělé nadhazovačské statistiky. Nikoho podobného v domácím softbale nehledejte… Marek Malý je nevídaným obojživelníkem – skvěle pálí a zároveň soupeře ničí v kruhu pro nadhazovače. Jeho tým Sportclub 80 Chomutov zatím vévodí v domácí extralize, která o víkendu začne zápasy v nadstavbě pro šest nejlepších. „Chceme první místo udržet do konce sezony,“ vyhlásil Malý, opora z Chomutova.



V letošní sezoně předvedl 5 homerunů, nikdo jich nedal víc. V zápasech nastřádal 27 úspěšných odpalů, stejně jako Mikuláš Klas z Tempa. Tím to však u něj nekončí. Jako nadhazovač předvedl 102 strikeotů, což z něho dělá čtvrtého nejlepšího v této statistice. Jeho průměrný počet umožněných bodů v utkání činí 1.96.

„Těší mě, že se mi osobně daří. Je to ale také hodně o práci v týmu,“ prohlásil skromně Malý, který je obojživelníkem od začátku kariéry.

„Vždycky jsem rád pálil a házel. Zápas si více užijete a jste více času na hřišti. Proto doporučuji všem, pokud umíte alespoň trochu nadhazovat, zapracujte na tom. Určitě to využijete, třeba také při tréninku,“ dodal Malý, kterému se toto obouživelnictví náramně hodí. „V některých situacích se dokážu více vcítit do nadhazovače. Pomáhá mi to.“

Sportclub 80 Chomutov letos z osmnácti zápasů vyhrál čtrnáctkrát. A celkem překvapivě se drží na prvním místě extraligové tabulky. Jaké jsou tedy další plány? „Samozřejmě to udržet,“ dodal Malý s úsměvem.

Ví však, že teď je čeká náročná období. V nadstavbě se šest týmů porve o čtyři první příčky, které zaručují místo v semifinále. Chomutov hned v sobotu vyzve Hrochy Havlíčkův Brod, kde na nadhozu vládne Michal Holobrádek. V neděli pak dorazí Painbusters Most. V elitní skupině dále hrají Žraloci Ledenice, Tempo Praha a Locos Břeclav.

Témata:  softbal, malý
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud