Martin Mls
7. srpna 2020 • 18:29

Dukla bez velení. Vandas nemluvil s trenérem, majitel vybírá nástupce

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedávno přišla o postup do FORTUNA:LIGY, teď druholigová Dukla řeší další problém. Od pondělí je bez šéfa, výkonný a sportovní ředitel Pavel Vandas skončil. Majitel dejvického klubu Petr Paukner si po sezoně vybíral mezi Vandasem a trenérem Romanem Skuhravým – a přednost dostal kouč. Na Julisce je zatím bezvládí, v kuloárech se mluví o dvou adeptech na Vandasův post.



Když po loňském pádu Dukly z ligy poprvé vzal za kliku svojí nové kanceláře, vyhlásil: „Budu náročný.“ V pondělí odpoledne byl Pavel Vandas na Julisce naposledy, skončil ve funkci výkonného a sportovního ředitele i v představenstvu.

Na první pohled je srpnová revoluce na Julisce nečekaná. Vandas pomohl zavést úsporná opatření po loňském seškrtání stomilionového rozpočtu na polovinu a Dukla skončila ve druhé lize třetí. Původně to mělo znamenat baráž a pak přímou vstupenku do FORTUNA:LIGY, jenže kvůli nedohrané skupině o záchranu Dukla zůstane o patro níž.

O jediné postupové místo se bude v příští sezoně prát bez Vandase. Proč? „Když někdo tvrdě maká pro klub, tak kolem sebe musí mít buď profíky, nebo loajální lidi,“ napsal na Twitteru pár minut po odchodu z Dukly. Podrobnější být nechtěl.

Zdroje deníku Sport blízké Dukle mluví o antipatii mezi Vandasem a trenérem Romanem Skuhravým, prý toho spolu moc nenamluvili. „Komunikace je základ, sportovní ředitel a trenér musí být v pravidelném kontaktu,“ je přesvědčený Petr Paukner, majitel Dukly.

„Ze svého byznysu jsem zvyklý na to, že nepřipustím, abych měl ve firmě jen jednu partu kamarádů. Potřebuju k sobě i rozdílné lidi, díky kterým si můžu tříbit názory. I proto jsem před rokem do Dukly vzal pana Vandase. Jenže je potřeba pravidelně komunikovat – směrem dolů k týmu i směrem nahoru k představenstvu,“ vykládá Paukner. „O některých věcech jsem se často dozvídal pozdě.“

Majitel Dukly Praha Petr Paukner vybírá nového šéfa
Majitel Dukly Praha Petr Paukner vybírá nového šéfa

Taky proto nakonec dal přednost trenérovi Skuhravému, jenž je u týmu od září 2018. V předminulé sezoně s Duklou sestoupil z ligy, a kdyby letos nezasáhla vyšší moc, mohl ji mezi elitu vrátit. „Má šanci a důvěru pokračovat dál v práci, kterou si po roce vyhodnotíme,“ říká Paukner.

Kdo přijde po Vandasovi? Nabízí se dvě základní varianty: náhrada z vlastních zdrojů, nebo někdo odjinud. V zákulisí se mluví o členu představenstva a sportovně technickém manažerovi Jiřím Kosovi či o Davidu Šrámkovi, jenž hrával v mládežnických týmech Dukly. Mimochodem, je synem bývalého šéfa Dukly Michala Šrámka, jehož loni střídal… Hádáte správně, Vandas.

„Na tohle potřebuju delší čas, chci udělat komplexní řešení,“ plánuje Paukner. Čas hraje proti němu, nová sezona má začít už 22. srpna.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud