reklama

Výzkumníci ukazují desítku způsobů, jak ženy dosahují orgasmu. Některé jsou neotřelé

Ženský orgasmus si vzal na mušku hlavně americký projekt OMGyes, jenž na základě vědeckých výzkumů ukazuje způsoby, kterými ženy dosahují pravého uspokojení.

Prohlédnout grafiku
Foto: iStock

"Myslím, že zažíváme něco jako kocovinu z předchozí generace, která stále neviděla ženy jako sexuální bytosti samy o sobě. Je to poměrně nová věc, že se na ženy pohlíží tak, že mají své vlastní touhy. Víme, že ženský orgasmus existuje, ale vždycky, když se o orgasmu bavíme a má se dostat do debaty, snažíme se jej nějakým způsobem spoutat, osedlat," říká Lydia Danillerová, která společně s Robem Perkinsonem vytvořila projekt a webovou platformu OMGyes.

Rozjeli ji na základě debaty o tom, že není jednoduché ženský orgasmus jen tak pojmout a popsat. Fanynkou projektu je také herečka Emma Watsonová a tohle duo vytvořilo největší současnou pokladnici manuálů, textů a návodných videí o ženském i mužském potěšení. Stránka spolupracuje s univerzitou v Indianě a vychází z jejích výzkumů - například zkoumala 20 tisíc žen mezi 18 a 95 lety a přišla s 11 způsoby, jak ženy dosahují orgasmu. 

"Je ale důležité dodat, že celý projekt není ani tak o orgasmu, jako o potěšení obecně," říká vedoucí výzkumné části projektu Naomi Sorbetová. 

Podívejte se do naší galerie. 

reklama
reklama
reklama