Stanciuova superparáda. Nic moc lepšího už být nemůže, žasl Trpišovský nad gólem

Sport ČTK Sport, ČTK
8. 8. 2020 22:13
Fotbalisté pražské Slavie vyhráli na soustředění v Rakousku i druhý přípravný zápas.
Záložník Slavie Nico Stanciu zavelel svým nádherným gólem k obratu v utkání s maďarským vicemistrem
Záložník Slavie Nico Stanciu zavelel svým nádherným gólem k obratu v utkání s maďarským vicemistrem | Foto: Milan Kammermayer

Český šampion po poločase třemi góly během čtvrthodinky otočil zápas s druhým týmem uplynulé sezony maďarské ligy MOL Fehérvár a zvítězil 3:1. Za červenobílé mezi 48. a 63. minutou skórovali Nicolae Stanciu, střídající Petar Musa a Lukáš Masopust.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský na rozdíl od úvodního vítězného duelu se St. Pöltenem (5:0) tentokrát vsadil na tradiční rozestavení se čtyřmi obránci. Základní sestava do velké míry kopírovala tu z uplynulé jarní části sezony, pouze na stoperu nastoupila jedna z letních posil Karafiát.

Slávisté od deváté minuty prohrávali poté, co Zivzivadze potrestal z penalty faul Bořila ve vlastním vápně. "Vstoupili jsme do utkání špatně, udělali jsme zbytečnou penaltu, byli jsme pasivní. V první půli byl výkon celkově špatný, a to jak běžecky, což se dá vzhledem k různým fázím připravenosti pochopit, tak ale hlavně kompaktností. Neměli jsme žádnou organizaci hry a dělali jsme si zápas sami těžký," řekl pro klubový web Trpišovský.

O přestávce měl k mužstvu velmi emotivní proslov. "Musíme se s tím poprat trochu jinak než v první půli. Ve druhém poločase se ukázalo, že to jde. Zlepšili jsme organizaci hry. Pomohli nám střídající hráči a také parádní góly," uvedl Trpišovský.

Tři minuty po pauze favorit po nacvičeném signálu srovnal. Ševčík nacentroval z rohu těsně za vápno a Rumun Stanciu ukázkovým volejem do šibenice nedal brankáři šanci. "Nic moc lepšího už být nemůže. Přihrávka, technika kopu i trajektorie míče, nádhera. To se dá těžko překonávat," podotkl Trpišovský.

Podívejte se na Stanciuovu výstavní trefu:

V 57. minutě přišel na trávník střídající Musa, po pár sekundách vybojoval u lajny míč a akci sám zakončil přesnou střelou. V 63. minutě pak další povedenou ranou zpoza vápna přidal pojistku Masopust.

Další zápas na soustředění čeká slávisty v úterý proti Sturmu Štýrský Hradec. "S prací týmu jsem stoprocentně spokojen. Myslím, že máme letos nejnáročnější program za tu dobu, co jsem ve Slavii. Kluci trénují skvěle ve všech podmínkách. Tým je obrovsky pracovitý a hladový. Na klucích je vidět, že se rvou o to, aby byli v základní sestavě nebo v kádru," řekl Trpišovský.

Přípravné fotbalové utkání ve Frauenkirchenu (Rakousko):

Slavia Praha - MOL Fehérvár 3:1 (0:1)

Branky: 48. Stanciu, 58. Musa, 63. Masopust - 9. Zivzivadze z pen.

Sestava Slavie: Kolář - Coufal (79. Frydrych), Zima, Karafiát (72. Takács), Bořil (79. Oscar) - Holeš (73. Malinský), Ševčík (57. Beran) - Masopust (64. Hovorka), Stanciu (57. Van Buren), Provod (73. Lingr) - Tecl (57. Musa). Trenér: Trpišovský.

 

Právě se děje

Další zprávy