https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/putovni-vystava-prazske-botanicke-zahrady-bude-v-ceskych-mestech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Putovní výstava pražské Botanické zahrady bude v českých městech

9.8.2020 01:24 | PRAHA (ČTK)
Mezi jednotlivými výsadbami projektu Kořeny osobností v pražské botanické zahradě vznikla Stezka osobností. Návštěvníci si ji mohou podle Hrdé projít během návštěvy zahrady. K dispozici mají speciální mapu.
Mezi jednotlivými výsadbami projektu Kořeny osobností v pražské botanické zahradě vznikla Stezka osobností. Návštěvníci si ji mohou podle Hrdé projít během návštěvy zahrady. K dispozici mají speciální mapu.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Putovní výstava projektu Kořeny osobností je v srpnu k vidění v Berouně, poté bude i v dalších českých městech. Nabízí reportážní fotografie známých osobností vysazujících různé rostliny, uvedla spoluautorka projektu z pražské botanické zahrady Darina Miklovičová. Vzdělávací projekt Kořeny osobností připravuje Botanická zahrada hlavního města Prahy od roku 2009.
 

"Cílem tohoto projektu je atraktivním a přitom důstojným způsobem představit našim návštěvníkům přírodní bohatství spojením nejvýznamnějších osobností se vzácnými či významnými druhy rostlin ze sbírek botanické zahrady," uvedl ředitel trojské botanické zahrady Bohumil Černý. Dodal, že v uplynulých letech se do projektu zapojili například Václav Havel, Madeleine Albrightová, Miloš Forman a Věra Čáslavská.

Loni byla výstava k vidění na několika místech v Praze a v Mělníku. Letos ji zájemci mohou zhlédnout v Berouně, od 1. září v Brandýse nad Labem a poté v Kladně.

K projektu Kořeny osobností se od roku 2009 připojilo 102 představitelů českého i světového kulturního, sportovního, vědeckého nebo politického života. Letos by se podle tiskové mluvčí botanické zahrady Kláry Hrdé měl zapojit například judista Lukáš Krpálek.

V roce 2019 si svůj strom vysadili například primátor Prahy Zdeněk Hřib, snowboardistka a alpská lyžařka Ester Ledecká a český lezec Adam Ondra.

Mezi jednotlivými výsadbami projektu Kořeny osobností vznikla Stezka osobností. Návštěvníci si ji mohou podle Hrdé projít během návštěvy zahrady. K dispozici mají speciální mapu, která je k jednotlivým exemplářům navede. Podle informací na webu zahrady by v budoucnu měla mít 150 zastavení.

Botanická zahrada v Troji byla založena v roce 1969. Venkovní expozice se rozkládají na ploše téměř 25 hektarů. V areálu mohou návštěvníci vidět 15 000 druhů stromů a květin.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist