Šéf komunistů Vojtěch Filip

Šéf komunistů Vojtěch Filip Zdroj: Jan Šibík / Reflex

Komunisté loví mladé voliče. Filip nosí kšiltovku s kšiltem dozadu a Ondráček ve Fortnite mlátí všechny obuškem

KSČM se před blížícími krajskými volbami pokouší lovit voliče mezi mladšími občany. Je to celkem logické, protože běžní voliči komunistů jsou buď už mrtví, nebo senilní a netrefí tak do volebních místností. KSČM si je tohoto hendikepu vědoma a rozhodla se tak svou předvolební kampaň zacílit na výrazně mladší voliče. 

„LOL to je vole přesný ty vado. Musíme oslovit mladý kočky a kočičáky a ukázat jim, že je komunismus cool jak sviň,“ zareagoval předseda KSČM Vojtěch Filip na tiskové konferenci na dotaz z řad novinářů, zda se komunisté opravdu pokoušejí oslovit i mladší generaci.

„Komunistická strana je krutopřísná organizace plná peckových cápků a borek, který do toho budou bušit i za mladý. Určo máme co nabídnout i jim. V kampani nám jde o to, aby lidi pochopili, že komunismus teď zrovna děsně frčí. Je šik. My víme, co mladý chtějí. Co je pálí a co je zajímá,“ usmíval se Vojtěch Filip, který si v rámci kampaně osvojil mluvu mladé generace a otočil si kšiltovku kšiltem dozadu.

„Stříííkej vole.“ zakřičel posléze bůhví proč patnáct let starou hlášku a naskočil na skateboard.

„Čumte na to vymazlený olíčko,“ pokusil se trochu rozechvělým hlasem a strachem v očích udělat tríček na skateboardu, avšak celkem záhy spadl na záda a musel být převezen do nemocnice na pozorování.

Není to však jen Vojtěch Filip, kdo je tahounem KSČM v předvolebním boji o mladé voliče.

Bývalá poslankyně Marta Semelová si v rámci kampaně založila na Youtubu kanál, kde se po vzoru o několik generací mladších influencerek pokouší vnutit do přízně mladých holek tím, že se natáčí, jak se líčí.

„Tak teď si holky nanesete takhle hezky řasenku na knírek, čímž si zvýrazníte oči a čelo. Povislá oční víčka, tváře, nos i hudradlo můžete takhle hezky decentně zapudrovat antukou a potom hurá na dydžinu balit kluky,“ usmívá se v jednom ze svých videí Marta Semelová, která několik minut ryla obličejem po antukovém tenisovém hřišti, ale i tak byla pořád stejně hnusná jako předtím.

To takový Zdeněk Ondráček hodlá oslovit takzvanou hráčskou komunitu. Založil si účet na Fortnite a každý večer strýmuje, jak ve hře mlátí obuškem protihráče i spoluhráče. Každou sobotu potom na svém Tik Tokovém účtu tančí.

Miroslav Grebeníček zase bude jezdit v září po středních a vysokých školách, kde bude vykrkávat Českou hymnu a Jiří Dolejš se na Instagramu  fotí v dvoudílných plavkách u bazénu a posílá všem „positive vibes“

Ostatní komunističtí poslanci také dělají něco podobného, ale ty nikdo nezná a nikoho nezajímají. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že turismus v Praze zažil volný pád o 94%.


Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>