Salačovo brněnské prokletí pokračuje, v MotoGP slavila první vítězství značka KTM

Radek Vičík Radek Vičík
Aktualizováno 9. 8. 2020 14:44
Fililp Salač nedosáhl ani na třetí pokus na body v domácí Grand Prix silničních motocyklů. Český jezdec skončil v Brně na 25. pozici.

Salač po startu ze sedmé řady poskočil kousek od bodované patnáctky. Pak se ale začal závodním polem propadat a v závěru byl o více než sedm vteřin na kolo pomalejší než jezdci vpředu.

V cíli jezdce týmu Rivacold Snipers odmávli na 25. pozici. Pro vítězství si dojel Ital Dannis Foggia před lídrem seriálu Albertem Arenasem.

V kubatuře Moto2 vyhrál opět jezdec z Itálie. Enea Bastianini se druhým triumfem po sobě navíc ujal vedení v průběžném hodnocení mistrovství světa.

V kategorii MotoGP senzačně vyhrál Brad Binder. Jihoafričan zvítězil ve svém teprve třetím startu mezi elitou,pro jeho značku KTM to byl také premiérový triumf v této kategorii. Druhý skončil Franco Morbidelli na Yamaze a třetí nečekaný vítěz kvalifikace Johann Zarco s Ducati.

Šampionát bude pokračovat už příští víkend na rakouském Red Bull Ringu.

Kompletní zpravodajství ze závodního dne v Brně najdete zde:

Výsledky - Moto3:

Moto2:

MotoGP: 1. Binder (JAR/KTM) 41:38,764, 2. Morbidelli (It./Yamaha) -5,266, 3. Zarco (Fr./Ducati) -6,470, 4. Rins (Šp./Suzuki) -6,609, 5. Rossi (It./Yamaha) -7,517, 6. Oliveira (Portug./KTM) -7,696.

 

Právě se děje

Další zprávy