Moravskoslezský kraj vyhlásil veřejnou sbírku, která má pomoci zmírnit následky tragického požáru v Bohumíně, při němž v sobotu zemřelo 11 lidí. Číslo účtu najdete ZDE

„Sobotní událost v Bohumíně je nejtragičtějším požárem v republice za posledních 30 let. Moc děkuji všem, kteří se rozhodnou do sbírky přispět. Lidská sounáležitost a upřímný zájem je jedním ze způsobů, jak se dá čelit zlobě a nenávisti,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO). Peníze je možné posílat do poloviny září.

Jako u střelby ve FNO

Pomůže i kraj, to ale musí schválit zastupitelé na zasedání 3. září. „Každý, kdo má rodinu nebo lidi, na kterých mu záleží, si umí možná aspoň trochu představit, kolik bolesti cítí všichni, kteří tady zůstali. Svého blízkého ztratili strašným způsobem a úplně zbytečně kvůli zlobě, vzteku a neschopnosti odpouštět,“ uvedl hejtman Ivo Vondrák (ANO).<

>

 

Výše příspěvku, kterou Moravskoslezský kraj do sbírky vloží, je určena stejným způsobem jako v prosinci 2019 po střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava. Číslo účtu, na nějž budou lidé moci do 15. září posílat příspěvky a na který pošle svůj vklad v případě schválení zastupitelstvem také kraj, bude zveřejněno v nejbližších dnech.

Požár v sobotu vpodvečer měl úmyslně založit Zdeněk K. (54). V bytě upálil svého syna, vnuka, exmanželku, snachu a další lidi, kteří se účastnili rodinné oslavy. Policisté jej na místě zadrželi. Byl obviněn z vraždy a obecného ohrožení. Hrozí mu výjimečný trest včetně doživotí. Muž se k činu přiznal. Uvedl, že důvodem jeho počínání byly rodinné spory.

VIDEO: Tragédie v Bohumíně. Po žhářském útoku zemřelo 11 lidí, mezi nimi tři děti.

Video
Video se připravuje ...

Tragédie v Bohumíně. Po žhářském útoku zemřelo 11 lidí, mezi nimi tři děti. ZZS Moravskoslezského kraje

Fotogalerie
33 fotografií