Lukašenko a Trump

Lukašenko a Trump Zdroj: ČTK, koláž reflex.cz

Trump pojede do Běloruska na školení. Lukašenko ve volbách zaválel, snad se přiučíme, doufá americký prezident

Blížící se prezidentské volby a zároveň klesající volební preference nutí amerického prezidenta Donalda Trumpa k poměrně zoufalým krokům. Ačkoliv Trump tvrdí, že všechny průzkumy, které ho nepasují do role favorita, jsou zmanipulované a falešné, a že on má úplně jiné průzkumy, zřejmě si začíná pomalu uvědomovat, že na každém šprochu pravdy trochu.

I z toho důvodu rozehrál rafinovanou hru se jménem „volby jsou zamipulované, já neodejdu“, kdy si už předem připravuje půdu pro to, aby až ve volbách prohraje, mohl volby označit za zmanipulované, zabarikádovat se v Oválné pracovně a jako ten malý rozmazlený spratek mlátit pěstičkama do zdi a prostě a jednoduše neodejít.

Zatímco plán A, tedy rozmazlený spratek, probíhá podle plánu, tým Donalda Trumpa pracuje na plánu B. S tím jim má pomoci běloruský prezident Alexandr Lukašenko, který opět zvítězil ve volbách, a to drtivým rozdílem.

„Pan Lukašenko je profesionál a velký vizionář. Jeho volební kampaň byla promyšlená a měla hlavu a patu. Já tam cítím onen svěží vítr, který v mé kampani výrazně chybí, a věřím, že se pan Lukašenko podělí o své know-how a po návratu z Rakouska budu o dost silnější,“ prohlásil Donald Trump na tiskové konferenci, načež se k němu naklonil jeden z jeho poradců ze štábu a něco mu našeptal do ucha.

„Takže to vypadá na změnu. Místo do Rakouska pojedu do Běloruska. To nic nemění na tom, že pan prezident Lukašenko nakopne mou volební kampaň do hvězdných výšin,“ doplnil ještě Donald Trump.

„V rámci volební kampaně máme značné rezervy. Tak například vůbec nezavíráme do vězení protikandidáty. Může mi někdo říct, jak je možné, že Biden už dávno nehnije v lochu? Kde to jsme? Jak mám drtivě vyhrát, když mám protikandidáta? Tohle všechno nás ale musí naučit pan Lukašenko.

Nebo klasické a léty prověřené volební podvody. V médiích jsem zahlédl členy komise, jak z volební místnosti zdrhají po žebříku s nějakou taškou, kde byly zřejmě volební lístky. O této strategii se chci dozvědět samozřejmě více. Jaký žebřík zvolit? Stačí igelitová taška, nebo je lepší látková? Nebylo by lepší mít volební místnosti v přízemí? Nebo naopak čím výš, tím líp? To jsou všechno otázky, na které já neznám odpověď a které mi musí zodpovědět pan prezident Lukašenko.

Věřím tomu, že až se dozvím více o takzvané Lukašenkově kampani, podaří se mi ji aplikovat tady u nás a drtivé vítězství mě nemine,“ usmívá se Donald Trump před cestou do Běloruska.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je černošská americká viceprezidentka s indickými a jamajskými kořeny.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>