17. srpna 2020 • 13:20

Frustrace United. Parťáci se chytli po gólu, Švéd drsně nadával portugalsky

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejúspěšnějším týmem Evropské ligy posledních let je jednoznačně Sevilla. O čtvrtý triumf z posledních sedmi ročníků bude hrát už v pátek, když v semifinále hraném na jediný zápas porazila Manchester United. Po rozhodujícím gólu se do sebe pustily dvě hvězdy „rudých ďáblů“ – Portugalec Bruno Fernandes a Švéd Victor Lindelöf. Výměnu názorů zakončil Skandinávec drsnou nadávkou, navíc v portugalštině.



Do konce semifinále zbývalo ani ne čtvrt hodiny, když Navasův centr překonal celou obranu Manchesteru United naráz. Přeletěl stopery Maguirea s Lindelöfem, Wan-Bissaka za nimi neuhlídal náběh Luuka de Jonga a nizozemský záložník z bezprostřední blízkosti vstřelil vítězný gól.

To rozčílilo střelce první branky zápasu Bruna Fernandese, který se vydal seřvat své kolegy do obrany, jmenovitě Švéda Lindelöfa. Ten se stejně rozčíleně bránil. Hádku zabraly televizní kamery a diváci, hlavně ti portugalští, neměli problém odezřít poslední Švédova slova: „filho da puta!“ – „ty zku**syne!“

„Je to normální, když dostanete gól. Nic osobního mezi mnou a Victorem,“ vysvětloval po zápase už o hodně klidnější Bruno Fernandes. „Ve fotbale se to děje pořád. Musíte vidět chyby, abyste se pak mohli zlepšit,“ zakopával Portugalec válečnou sekeru.

Kuriózní je i výběr jazyka, ve kterém hádka proběhla. Ne vždy totiž musí být jediným dorozumívacím jazykem v anglickém týmu angličtina. Fernandes s Lindelöfem na sebe bez problémů můžou řvát portugalsky. U Seveřana to může překvapit, ale Lindelöf na západě Pyrenejského poloostrova dlouho žil. Z rodného Västerås přestoupil už v 18 letech do Benfiky Lisabon, kde vydržel pět let. Dost dlouho na naučení jazyka, samozřejmě včetně arzenálu nadávek. A „filho da puta“ patří mezi ty nejfrekventovanější.

Sevilla si i tak po koronavirovém restartu drží v Evropské lize unikátní bilanci, při posledních pěti účastech ji zatím dokázala vyřadit jen pražská Slavia, jinak mají Španělé v zápise tři triumfy a aktuálně jisté finále, pro které ještě neznají soupeře.

Radost fotbalistů Sevilly, kteří v semifinále Evropské ligy postoupili přes Manchester United
Radost fotbalistů Sevilly, kteří v semifinále Evropské ligy postoupili přes Manchester United

„Hodně jim pomohly zkušenosti,“ uznal po zápase Ole Gunnar Solskjaer, který litoval i množství zahozených šancí. „V obou poločasech jsme jich měli dost, ale když je nevyužijete, je to těžké. Pořád máme mladý tým, v průměru jsme byli o tři roky mladší,“ připomněl.

„Rudí ďáblové“ ztroskotali i na brankáři Sevilly Bonovi, který po evropském fotbalovém restartu využil drobného zranění Tomáše Vaclíka a dalším skvělým výkonem si řekl o post jedničky i pro finále. To se bude hrát v pátek a Sevilla se utká s vítězem zápasu mezi Interem Milán a Šachtarem Doněck.

Manchester United Vše o klubu ZDE Sevilla FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud