Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Média

Moderátor Jakub Železný uvažuje o kandidatuře na post generálního ředitele České televize

Moderátor České televize Jakub Železný. foto: Česká televize

Praha - Moderátor Událostí a Událostí, komentářů Jakub Železný uvažuje o kandidatuře na post generálního ředitele České televize. Sdělil to v rozhovoru pro DVTV. Dosavadnímu řediteli televize Petrovi Dvořákovi končí funkční období za tři roky.
  16:58

Redaktorka Witowská v Událostech skončí v létě, nikdo nový nyní nepřijde. Moderátoři se budou střídat

„Až mi bude 50, tak těsně před padesátkou bude konkurz na ředitele České televize, jen jsem k tomu takto došel, nic víc, nic míň,“ řekl před časem Jakub Železný pro Český rozhlas. 

Výrok teď citoval moderátor DVTV Martin Veselovský při rozhovoru se Železným, načež moderátor veřejnoprávní televize reagoval, že o tom opravdu uvažuje. „Velmi vážně o tom uvažuju a uvažuju o tom nikoli proto, že se toužím stát jakýmkoli vedoucím pracovníkem, neřkuli generálním ředitelem, čehokoli,“ sdělil Jakub Železný v rozhovoru pro DVTV

Nárůst poplatků za Českou televizi? Není na to vhodná doba, shodují se radní

Železný dodal, že po postu generálního ředitele netouží, ale má pocit, že by bylo dobré nabídnout některá pro něho zásadní témata tomu, kdo bude rozhodovat o budoucnosti ČT. „Z tohoto důvodu o tom uvažuju,“ vysvětlil moderátor České televize.

Současný generální ředitel ČT Petr Dvořák vykonává svou funkci od roku 2011. V čele veřejnoprávní televize stojí již druhé funkční období, které skončí v roce 2023. Generálního ředitele televize jmenuje a odvolává Rada České televize.

Autoři: