Na rozdíl od minulých měsíců se tentokrát v nabídce na internetových stránkách Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových objevuje jen jediný exemplář modelu Škoda Fabia (jde o sedan), zato se nabízí řada Octavií první generace. Například se jedná i o exemplář Octavie Tour s atmosférickou šestnáctistovkou z roku 2004.

Cenu vozu i dalších nabízených zajímavých "kousků" zjistíte při prohlížení naší fotogalerie.

Zajímavostí je informace o zlevnění nabízeného exempláře exkluzivního Porsche 911 GT3. Tento automobil vyrobený v roce 2004 a s nájezdem pouhých 24 000 kilometrů, který má navíc nový motor a za sebou velkou kontrolní prohlídku, se v únoru nabízel v aukci s vyvolávací cenou 2 700 000 Kč. Nyní již je možné začít přihazovat od částky 2 100 000 Kč.

Porsche 911 GT3 je v nabídce nepotřebného majetku Ústavu pro zastupování státu ve věcech majetkových
Stát má také autobazar: V nabídce je teď exkluzivní Porsche i Felicia za 2000 Kč

Zajímavou volbou pro podnikatele v dopravě by mohla být dodávka Fiat Ducato vyrobená v roce 2012 s poměrně nízkým počtem kilometrů na tachometru. Počítadlo ukazuje 118 700 kilometrů. Vůz v tradiční bílé barvě má pod kapotou turbodiesel 2,3 a startovací cenu stanovili na 150 000 Kč.

Úřad inzeruje rovněž dva vozy, které se již neprodávají jako automobil, nýbrž jako soubor náhradních dílů ze zaniklého vozu. Přitom jde o kompletní a provozuschopná auta. Konkrétně se jedná o Toyotu RAV 4 z roku 2006 a BMW 530 D Gran Turismo z roku 2009.

Také totální vrak…

První vůz byl totiž ukraden v Rakousku, zloději u něj přeřazili VIN kód a pak ho prodali. Stejně si počínali u BMW, které pro změnu začal postrádat původní majitel ve Švýcarsku. Policisté ale oba vozy vypátrali a zabavili. Příslušní úředníci pak rozhodli o tom, že vozidlo takzvaně zaniká.

Toyota Yaris třetí generace
Doporučení od automechaniků: Jaké ojetiny vybrat v cenách do 100 a 200 tisíc Kč

Velká část nabízených vozů nemá platnou technickou kontrolu a jde těžko ověřit jejich skutečný technický stav. Minimálně totiž mají vybitou baterii a nejdou nastartovat. Někdy se v popisu vozu uvádí i největší slabiny. Konkrétně Passat 2,0 TDI z roku 2007 s nájezdem 228 000 kilometrů vykazuje nadměrnou kouřivost v důsledku zvýšené spotřeby oleje.

Většina vozů má také hodně najeto. Například i Opel Astra Classic II s benzinovou šestnáctistovkou stihl od roku 2004 "nakroutit" 231 000 kilometrů.

Nejlevnějším vozem v nabídce je nyní vrak Audi A4. Automobil byl provozován od roku 1996, ale jeho pohyb definitivně zastavila dopravní nehoda, po níž byl prohlášen za "totálku".