Mapa výpadků Googlu podle hlášení na webu DownDetector.

Mapa výpadků Googlu podle hlášení na webu DownDetector. | foto: Downdetector.com

Google měl výpadky svých služeb. Nefungoval e-mail, disk a další služby

  • 29
Uživatelé po celém světě hlásili ve čtvrtek dopoledne výpadky služeb Googlu. Někomu sice fungovaly, ale další se měli problémy již s pouhým přihlášením..

Společnost Google celé čtvrteční dopoledne řešila problémy se svými službami. I uživatelé z Česka hlásili, že se nemohou přihlásit ke svým účtům nebo jsou služby velice zpomalené. Největší problémy byly podle serveru Downdetector v Evropě a Asii.

Stavová stránka Googlu s popisy problémů

„Problémy s odesíláním zpráv z Gmailu, problémy s nahráváním schůzek v Meets, problémy s vytvářením souborů na Disku, problémy s nahráváním uživatelských CSV v administrátorské konzoli, problémy s odesíláním zpráv v chatu Google, problémy s přidáváním nových stránek v Sites, problémy s Keep, problémy s hlasovou poštou,“ popisovala výpadky stavová konzole Googlu s tím, že se na opravě pracuje.

Před polednem Google oznámil, že se mu podařilo pro některé uživatel obnovit chod služeb a že v dohledné době bude služba přístupná i dalším. 

Celková obnova služeb pak byla oznámena ve 13:10.

„Problém s Gmailem by měl být vyřešen. Omlouváme se za nepříjemnosti a děkujeme vám za trpělivost a trvalou podporu,“ uvedla v následném prohlášení Alžběta Houzarová, ředitelka komunikace české pobočky Googlu.

Co za chybou stojí, zatím není známo. 

Aktualizace: Doplnili jsme informace o obnovení služeb některým uživatelům a později informovali o vyřešení problémů. 


Témata: Google, Gmail, Asie