Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Média

Vydavatelství Mladá fronta jde do aukce. Vyvolávací cena je 36 milionů korun

Sídlo vydavatelství Mladá fronta v pražských Modřanech. foto:  Michal Šula, MAFRA

Praha - Vydavatelství Mladá fronta se bude prodávat formou elektronické aukce. Zájemci o mediální dům, který v květnu poslal insolvenční soud do konkurzu, se budou moci registrovat do 2. září, kdy bude i samotná dražba. Vyvolávací cena je na základě posudku 36 milionů korun, minimální příhoz pak 100 000 korun. Firma to ve čtvrtek uvedla v tiskové zprávě.
  14:06

„Jedná se o významné, pozitivní rozhodnutí, vyplývající z jednání se všemi zainteresovanými stranami,“ uvedl generální ředitel vydavatelství Karel Novotný. Aukci bude předcházet možnost hloubkové kontroly stavu podniku od 20. do 31. srpna.

Vydavatelství Mladá fronta muselo opustit sídlo v Praze. Běžný provoz by měl zůstat zachován

Elektronickou aukci a aktivní oslovování potenciálních zájemců zajistí společnost Gaute (www.verejnedrazby.cz).

Mladá fronta vydává ekonomický týdeník Euro a další časopisy i knihy. V insolvenčním řízení se s pohledávkami přihlásilo více než 400 věřitelů, kteří žádají přibližně 400 milionů korun. Zástupci Mladé fronty navrhovali reorganizaci společnosti, insolvenční správkyně i přes vyhlášení konkurzu uvedla, že chce zachovat provoz vydavatelství.

Majitelem vydavatelství je podnikatel František Savov, který žije v Londýně a v ČR je obviněn v kauze daňových podvodů. Loni v prosinci v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV řekl, že do Česka by se rád vrátil, ale má obavy, že mu nebude umožněn spravedlivý proces.

Autor: