Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Prague Design Week představí originální projekty, letos s důrazem na udržitelnost

Design

  6:00
PRAHA - Rozmanitý mix produktového designu, malby, oděvního návrhářství, šperků i výrobků ze dřeva, skla či papíru, ale i starých řemesel. Sedmý ročník tradiční přehlídky designu a umění Prague Design Week se uskuteční, stejně jako v roce loňském, na dvou patrech historického domu číslo 7 na náměstí Republiky již v září.

Tkalcovna Kubák foto: Prague Design Week

Mobilní kurník
Jo.Bag

Od prvního dubnového dne odprezentuje svou tvorbu a kreativní proces výroby 77 vystavovatelů z tuzemska i zahraničí. Fanoušci designu se opět mohou těšit na již tradiční přednášky a workshopy či promítání v Design Kině. Na expozici, která letos hojně podporuje „zelená“ a udržitelná témata, bude vystavované produkty možné i zakoupit.

Prague Design Week

Prague Design Week již od počátku ukazuje design jako kreativní disciplínu a svým návštěvníkům zprostředkovává všechny fáze jejího tvůrčího procesu. Od vzniku prvotního nápadu, přes skici a prototypy až po finální produkt. Přidanou hodnotu představují workshopy s designery, přednášky a Design Kino. Kompletní seznam vystavovatelů a doprovodných akcí je postupně zveřejňován na webových stránkách www.praguedesignweek.cz.

Mezi projekty, které hrají na zelenou linku, se představí například projekt Reformát využívající k výrobě papírových a knižních produktů zbytkový a odpadový materiál, ale také ekologicko-recyklační instalace Petra Kukly „Budky na špačky“ sloužící odložení nedopalků od cigaret, nebo mobilní kurník pro slepice propojující nápaditý design s myšlenkou udržitelnosti.

„Letošní ročník ve znamení hvězd nabídne opět něco nového. Kromě našich stálic se představí i úplné novinky, obzvláště se těším na instalaci mobilního kurníku a budek na cigaretové nedopalky Petra Kukly, která jistě přitáhne pozornost návštěvníků. Pro ně máme připravené i malé překvapení v podobě světelné instalace „Dotkněte se hvězd“ nebo originální hračky pro malé i ty větší,“ přibližuje letošní výstavu Ondřej Krynek, zakladatel a organizátor Prague Design Week.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!