Jan Nezmar po konci srpna už nebude působit ve slávistickém klubu

Ve fotbalové Slavii nebude od září působit Jan Nezmar, jenž tam působil od roku 2017 jako sportovní ředitel. Na tomto postu ho má nahradit podle pondělního slávistického prohlášení Jiří Bílek. Byl to právě Jan Nezmar, který do sešívaného klubu přivedl kouče Jindřicha Trpišovského, kterého znal z Liberce a započal tak díky tomuto kroku aktuální veleúspěšnou éru Pražanů.

Na tiskové konferenci ke startu Fortuna ligy, kterou pořádal slávistický klub v Edenu, vedle předsedy klubového představenstva Jaroslava Tvrdíka a kouče Jindřicha Trpišovského chyběl a už to leccos mohlo naznačit. Nyní se zákulisní spekulace potvrdily. Jan Nezmar skutečně končí ve Slavii.

„Děkujeme Janu Nezmarovi za jeho dosavadní práci pro Slavii. Byl u velkých úspěchů a rozhodně se zapsal do klubové historie. Přejeme mu do jeho další životní etapy hodně štěstí," uvedl ke konci Nezmara na slávistickém webu samotný Jaroslav Tvrdík.

„Když se řekne Slavia a moje působení v ní, tak se mi jako první vybaví spousta zážitků, které člověku zůstanou do konce života. Právě ony jsou důvodem, proč jsem začal hrát fotbal, a proč ho celý život dělám. Díky tomu, jak se nám tu dařilo, je jich velká spousta," vzpomíná Nezmar a pokračuje: "Neopakovatelnými, životními zážitky byl postup přes Sevillu, účast v Lize mistrů, která znamená pro každý český klub obrovský úspěch. Není samozřejmost. Jsou tam ale i další momenty jako například zisk historického doublu po 70 letech. Vybaví se mi spousta lidí, se kterými si člověk vytvoří vztah. Panovala tu výborná atmosféra, a to jak uvnitř týmu, tak i celého klubu a všem kolegům bych chtěl za spolupráci poděkovat,"

Připomeňme na závěr, že Jiří Bílek, který Nezmara nahradí ve funkci sportovního ředitele, působil v klubu dosud ve sportovním úseku, kde měl zodpovědnost za B-tým, mládež a ženy.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Jan Nezmar Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy