Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Gastro tipy na září: půlmetrová bageta, víkendové brunche a neapolská pizza

Jídlo

  5:25
Léto končí, ale není to důvod ke smutku? Pokud milujete dobré jídlo a pití, je na co se těšit. Server Lidovky.cz přináší pár tipů nejen na originální gastroakce, které se konají v září.

Nově otevřená provozovna ZONA Bistro v gastro distriktu Dlouhé ulice na Praze 1 spojuje nejlepší street food z Itálie, Mexika nebo Francie a vyznává především jednoduchost, která jde ruku v ruce s kvalitou pečlivě zvolených surovin. foto: Zona Bistro

Pravá neapolská pizza v Praze

Pakliže máte chuť na pravou neapolskou kuchyni, už nemusíte jezdit do Itáli,...

Pakliže máte chuť na pravou neapolskou kuchyni, už nemusíte jezdit do Itáli, stačí si udělat výlet do pražských Modřan. Spolumajitel restaurace Salvatore Iovino alias SASY vás přivítá milým úsměvem s typickou italskou energií, stejně tak, jako celý personál, který pochází z Neapole. RE znamená v překladu Král. Král Pizzy. Absolutní novinkou a specialitou, kterou nikde jinde v Praze neochutnáte, je metrová pizza, kterou si můžete nakombinovat podle chuti.

Klubová atmosféra

Šéfkuchař a majitel restaurace Nota bene přemýšlel, jak by zážitek z restaurace hostům umocnil. Se svým kamarádem Janem Letovským se proto rozhodli, že budou v restauraci svým hostům k jídlu hrát a vytvoří tak klubovou atmosféru, a to každou sobotu od sedmi večer. Postupně budou zvát i své kamarády dýdžeje. 

Tapas v The Bistro

Španělské tapas (ilustrační foto)

Tapas dobývají svět a také v Česku letí jejich popularita strmě vzhůru. Malé a pestré „jednohubky“ se totiž konzumují výhradně s přáteli: ať už se zastavíte na skleničku po práci nebo místo večeře, když v baru či bistru trávíte celý večer. V podniku The Bistro jsou na tapas specialisté. Jednotlivé porce tapas stojí od 70 do 135 korun, pokud si hosté objednají kombinaci pěti porcí, zaplatí 295 korun. 

Večerní brunche

Alcron

Podzimní novinku si přichystala i restaurace Alcron - návrat večerních brunchů, které budou probíhat každou sobotu od 18:30 do 21:30. Ačkoli je označení brunch zavádějící - jedná se spíše o večerní minipárty, jen si místo míchaných vajíček si dáte kachnu. Navíc po cestě ven stačí před lobby zabočit doleva a ocitne se ve vyhlášeném BeBop baru. 

Pomozte nám uklidit

Restaurace Café Buddha Balbínova v srpnu skončila a přesunula se do Holešovic. Na podzim šéfkuchař Štěpán Návrat otevírá restauraci novou - PRU 58 v Tusarově ulici. Na začátku září proběhne akce Pomozte nám uklidit. Od 17 h do 22h budou moci lidé ochutnat dobroty z grilu jako satay, langoš rendang, párek v rohlíku. Dokonce kromě domácích limonád tady bude i lounge se šampaňským. 

Půlmetrová bageta i veganská focaccia

Půlmetrová bageta

Nově otevřená provozovna ZONA Bistro v gastro distriktu Dlouhé ulice na Praze 1 spojuje nejlepší street food z Itálie, Mexika nebo Francie a vyznává především jednoduchost, která jde ruku v ruce s kvalitou pečlivě zvolených surovin. Bistro sice otevřelo již v březnu, ale kvůli protikoronavirovým nařízením se zase rychle zavřelo, aby mohlo své návštěvníky znovu přivítat na počátku léta.

Speciální akce v Cihelně

Restaurace Hergetova Cihelna na Malé Straně si připravila pro své hosty...

Restaurace Hergetova Cihelna na Malé Straně si připravila pro své hosty speciální letní akce, které přetrvají do začátku podzimu. Hodování v Cihelně Blönš - něco mezi obědem a brunchem. Rozmanité dobroty, tapas, servírované formou rodinného stylu, na venkovní terase. Neomezené množství jídla a nápojů, včetně alkoholických. Rodinnné brunche každou neděli se vrátí hned v září. Restaurace nabízí neomezenou konzumaci jídla a pití. Brunch si můžete užít od půl dvanácté do tří hodin. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!