UEFA zkontumovala jejich předkolo. Slovan Bratislava se proti tomu odvolá k CAS

Klubu Slovanu Bratilsava nebylo kvůli pozitivním testu na covid-19 jak v jeho A-týmu, tak i v jeho rezervě umožněno odehrát první předkolo Ligy mistů na Faerských ostrovech s tamním Klaksvíkem. Evropská fotbalová unie UEFA ztotiž tento duel zkontumovala a do druhého předkola tak poslala tým z Faerských ostrovů. Proti tomuto rozhodnutí se ale chce nově vedení slovenského klubu odvolat k Mezinárodní sportovní arbitráži CAS v Lausanne.

O tom, že nakonec UEFA duel zkontumovala tak, že Klaksvík vyhrál nad Slovanem Bratislava 3:0 a že tak v následném 2. předkole Ligy mistrů narazí na švýcarský Young Boys Bern, informoval na svém klubovém webu jak Klaksvík, tak i celek z Bernu.

Podle původního plánu se měl bratislavský klub se měl duel 1. předkola uskutečnit minulý týden ve středu, ovšem dva dny před tím byl zjištěn u jednoho hráče a jednoho funkcionáře A-týmu pozitivní test na koronavirus. Právě bez těchto dvou lidí klub přesto na Faerské ostrovy přicestoval a i když tento zbytek A-týmu měl negativní testy, i tak se duel přeložil na pátek.

Následně ještě klub musel povolat z Bratislavy nejen o sedm fotbalistů, které původně neměl ve své výpravě, ale byl doplněn i devíti juniory. Před jejich odletem byli sice všichni testováni negativně, po příjezdu na Faerské ostrovy už byl ale opět zjištěn jeden pozitivní.I páteční zápas byl tak zrušen a UEFA nakonec rozhodla o kontumaci ve prospěch Klaksvíku.

Generální ředitel bratislavského Slovanu Ivan Kmotrík záhy mluvil o možnosti odvolání se proti tomuto rozhodnutí, což tedy klub v úterý učinil. Podle slovenského celku k duelu nedošlo kvůli "neférovému jednání ze strany faerských úřadů. "Nevedeme a nepovedeme žádný boj vůči UEFA. V tomto případě totiž prohrál především fotbal, a to z důvodu neférových kroků ze strany úřadů na Faerských ostrovech, které dělaly všechno pro to, aby se zápas neodehrál," nechal se slyšet v úterním prohlášení Kmotrík mladší.

Ze strany faerských úřadu došlo podle něho k několika pochybením a diskriminačnímu jednání. "Klaksvík nesplnil svoje povinnosti ve smyslu protokolu UEFA (pro případ nákazy koronavirem)," zakončil.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Trable u Hložka pokračují. Kvůli zranění nebude Leverkusenu k dispozici až čtyři týdny

Těžké časy českého fotbalového útočníka Adama Hložka pokračují. Poté, co se v posledních dnech v Německu u něj mluví o případném hostování, a poté, co se mu úplně nevydařil poslední reprezentační sraz, si nyní zkomplikoval svou cestu k nominaci na letošní fotbalové Euro zraněním. To si přivodil během sobotního bundesligového zápasu Leverkusenu s Unionem Berlín, ve kterém si poranil levý kotník.

Více souvisejících

Fotbal Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) UEFA

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 2 hodinami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 6 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

V Bayreuthu zatkli 2 ruské agenty, kteří plánovali útoky v Německu

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy