Messi už prý jednal s Guardiolou. Mezitím se ho snaží Katalánci ještě přesvědčit

Že žádost Argentince Lionela Messiho o přestup z Barcelony, kde tento hvězdný fotbalista strávil celou svou úspěšnou kariéru, vyvolá mnoho reakci nejen ve španělských médiích, ale i v řadách fanoušků katalánského velkoklubu, to se dalo čekat. Prakticky nedlouho poté, co tato zpráva vyšla najevo, se ke Camp Nou sjelo několik příznivců klubu a žádali rezignaci nejvyššího bosse Josepa Marii Bartomeua. Mezitím se objevily spekulace o tom, že Messi si stihl už promluvit s koučem Manchesteru City Pepem Guardiolou. Právě o této adrese se mluví jako o té nejpravděpodbnější, kam by mohl držitel šesti Zlatých míčů zamířit.

"Je to skandál, myslel jsem, že něco takového se nemůže stát," řekl jeden z protestujících fanoušků. Porážky ke sportu patří, ale Messiho odchod nepřežiju. Budu ho bránit až do smrti. On za nic nemůže, všechno je vina vedení," nechal se slyšet jeden z protestujících barcelonských fanoušků.

K situaci kolem Lionela Messiho se vyjádřil nový sportovní ředitel klubu Ramón Planes, jenž v této funkci minulý týden nahradil Érica Abidala. "Chceme, aby zůstal. Mám v plánu vystavět budoucnost kolem nejlepšího hráče světa. Interně pracujeme na tom, abychom Lea přesvědčili, aby neodcházel. Messi a Barcelona jsou ve svazku, který byl velmi úspěšný, a chceme jít dál společně. Nemůžeme dopustit, abychom se dostali s Leem do sporu. To by neprospělo nikomu. Naší myšlenkou je vybudovat vítězný tým složený z mladých i zkušených hráčů. Každý, kdo rozumí fotbalu, by chtěl mít Messiho v mužstvu."

Barcelona v aktuálních dnech, jak známo, prochází četnými změnami poté, co po dlouhých letech zakončil sezónu bez jediné trofeje a poté, co z Ligy mistrů vypadl ve čtvrtfinále vysokou prohrou s Bayernem Mnichov 2:8. Kouč Setiéna nahradil pár dní na to Nizozemec Ronald Koeman, kterého čeká nyní přestavba kádru. Sice i on mluvil o tom, že by měl rád Messiho v týmu, zvlášť když je to nejen podle něj nejlepší hráč na světě, nakonec ale bude zřejmě muset stavět nový tým bez něj.

Jak totiž informují španělská média, Koeman si měl krátce po svém příchodu na Camp Nou totiž Messiho znepřátelit a to tím, když oznámil Luisi Suárezovi, že s ním v týmu už nepočítá.

O konci Lionela Messiho v Barceloně už se spekulovalo několik posledních měsíců, neboť se v zákulisí muvilo o neshodách Argentince s klubovým vedením. Například se mu nelíbilo, jak se vedení postavilo ke snižování platů hráčů během koronavirové pandemie.

Ihned po zaslání Messiho žádosti o jeho přestup z klubu se rozhodl prezident Barcelony Bartomeu svolat mimořádné jednání ředitelů a podle španělského deníku Sport tak tedy začíná mezi oběma těmito stranami totální válka. Média se pak udivují nad tím, že Messi svou žádost vedení poslal faxem.

"Bomba vybuchla. Messi proti Barce: Tohle je válka! Takovéhle věty se těžko dají napsat bez vykřičníku," uvedl list Marca. "Barcelona je v šoku. Pro klub je to rána a tvrdý úder to může být i pro španělskou ligu jako produkt," píše list Marca. V deníku As se pak můžeme dočíst: "Sbohem faxem. Barca považuje Messiho za ztraceného. Můžeme být napnutí, který klub bude moct celý ten Messiho balík převzít."

"Messiho bomba. Chce odejít. Vedení ho žádá, aby si to ještě rozmyslel a zakončil na Camp Nou kariéru. Barcelona trpí. Teď přijdou na řadu facky. Takové zemětřesení. S Messim neodejde jenom hráč, vždyť je historií klubu. Smutný konec," přidává El Mundo Deportivo.

Kam zamíří Messi? Ve hře je Anglie i Itálie

Především díky Messiho skvělým vztahům s bývalým koučem Barcelony Pepem Guardiolou se mluví o tom, že by Argentinec mohl zamířit do Manchesteru City, kde nyní Guardilola trénuje a právě s Guardiolou už měl podle listu The Athletic Messi hovořit. Připomeňme, že Guardiola byl v Barcelonně úspěšným trenérem, když s klubem vyhrál dvakrát Ligu mistrů a třikrát španělskou ligovou soutěž. Do anglického klubu by ale šel pouze tehdy až ukončí smlouvu s Barcelonou, neboť součástí tohoto kontraktu je výstupní klauzule ve výši 700 miionůe eur. To je moc i na bohaté City.

Kromě tohoto bleděmodrého manchesterského celku by podle médií mohl Messi zamířit i do Manchesteru United, Paris Saint Germain či Interu Milán. "Myslím, že teď je ta pravá chvíle podepsat Messiho. Mít ho v Interu je snem nás všech," řekl Massimo Moratti, bývalý majitel milánského klubu.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) FC Barcelona Lionel Messi Fotbal

Aktuálně se děje

před 3 minutami

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 25 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy