Hlavní obsah

Vrbův Razgrad si po porážce s Midtjyllandem Ligu mistrů nezahraje

Aktualizováno

Fotbalisté Razgradu s českým trenérem Pavlem Vrbou nestačili v druhém předkole Ligy mistrů na dánský Midtjylland a v soutěži končí. Po domácí porážce 0:1 čeká bulharské šampiony třetí předkolo Evropské ligy, soupeře budou znát po úterním losování. Díky vyřazení Celticu Glasgow má pražská Slavia jistotu nasazení při losu závěrečného 4. předkola.

Foto: Sport.cz

Pavel Vrba ve službách Ludogorce Razgrad.

Článek

Ve třetím předkole budou pokračovat obránci Michael Lüftner a Jan Lecjaks, jejichž Omonia zdolala 2:0 po prodloužení Legii Varšava, ze kterou odehrál úvodní hodinu útočník Tomáš Pekhart. Legia hrála od 54. minuty bez vyloučeného Igora Lewczuka, přesto udržela v základní hrací době nerozhodný výsledek. Krátce po začátku prodloužení ale rozhodl z pokutového kopu španělský záložník se zkušenostmi z Premier League Jordi Gómez a o čtvrthodinu později přidal pojistku Thiago Dos Santos.

Navzdory podobně dlouhé hře v oslabení dotáhli své utkání k postupu fotbalisté Dinama Záhřeb. V Kluži dvakrát vedli, rumunský celek ale udržel ve hře gólem ve třetí minutě nastavení Gabriel Debeljuh. Duel došel až do penaltového rozstřelu, v němž rozhodl neproměněný pokus Kevina Boliho ze sedmé série.

Po porážce 1:3 s Bernem vypadl také Klaksvík, který se dostal do druhého předkola bez boje po kontumaci duelu se Slovanem Bratislava.

2. předkolo fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Karabach (Ázerb.) - Šeriff Tiraspol (Mold.) 2:1 (1:0)
Celje (Slovin.) - Molde (Nor.) 1:2 (1:0)
Suduva (Lit.) - Maccabi Tel Aviv 0:3 (0:1)
Ludogorec Razgrad - Midtjylland (Dán.) 0:1 (0:0)
Dinamo Brest (Běl.) - FK Sarajevo 2:1 (1:1)
Legia Varšava - Omonia Nikósie 0:2 po prodloužení (0:0, 0:0)
Kluž - Dinamo Záhřeb 2:2, na pen. 5:6 (2:2, 0:1)
Young Boys Bern - Klaksvík (Faer. ostr.) 3:1 (0:0)
Celtic Glasgow - Ferencváros Budapešť 1:2 (0:1).
Nemistrovská část:
Lokomotiva Záhřeb - Rapid Vídeň 0:1 (0:1)

Reklama

Související témata: