Databáze nebezpečných výrobků

LED světelný řetěz

Hlášení RAPEX 35/2020

Světelný řetěz ve tvaru záclony se 100 nevyměnitelnými modrými LED světly. Výrobek má zásuvku umožňující připojení dalšího světelného řetězu. Nápis na ovládacím zařízení: JH-02. Výrobek není chráněný proti pronikání vlhkosti, ale je určený pro venkovní použití.

Výrobek je zabalený v kartonové krabici. Je prodáván také online.

Typ výrobku rozměry 2 x 1,5 m 100 db
Kategorie Domácnost - Elektrická zařízení - světla
Riziko Popálení, požár, úraz elektrickým proudem
Nebezpečí

Kabel není řádně ukotven a je příliš tenký. Přístupné vodiče nemají dostatečnou izolaci. Uspořádání rozšiřující zásuvky umožňuje jednopólové zasunutí zástrčky. Rozměry hlavní síťové zástrčky jsou podstatně menší, než je požadováno. Výrobek není chráněn před pronikáním vlhkosti, ale je doporučený pro venkovní používání. Kabel se může přehřát, což může vést k popáleninám nebo požáru. Do výrobku může proniknout voda nebo se uživatel může dotknout přístupných částí pod napětím a může utrpět úraz elektrickým proudem.
 

Země původu Čína
Padělek NE
Rozpor s

Výrobek nesplňuje požadavky Směrnice o nízkém napětí a příslušné evropské normy EN 60598.

Země záchytu Ohlašující: Maďarsko
Opatření přijatá v ohlašující zemi

Povinná opatření: svolání výrobku od spotřebitelů, stažení výrobku z trhu (dovozce).

Datum publikace 31.08.2020
Zdroj: RAPEX - jednotný trh EU

Zpět do databáze nebezpečných výrobků

Sdílejte

Diskuze

Viděli jste tento výrobek někde v obchodě? Nebo ho snad dokonce máte doma? Podělte se o své postřehy a zkušenosti.

Přidat komentář do diskuze

Poprvé zveřejněno v angličtině v rámci Týdenního přehledu notifikací RAPEX Generálním ředitelstvím pro zdraví a ochranu spotřebitele Evropské komise na oficiální stránce Evropské unie "Europa" prostřednictvím Rychlého výstražného systému EU pro nepotravinářské spotřebitelské výrobky (RAPEX) http://ec.europa.eu/rapex © European Union, 2005 - 2024 Oficiální kontaktní místa členských zemí a zemí EFTA-EEA poskytují informace v těchto týdenních přehledech. Podle ustanovení Přílohy II.10 ke směrnici o všeobecné bezpečnosti výrobků (2001/95/ES) nese odpovědnost za informaci notifikující strana. Komise nepřebírá žádnou zodpovědnost za přesnost poskytnutých informací. dTest, o.p.s., zajišťuje pouze strojový překlad záznamů zveřejněných v týdenním přehledu notifikací RAPEX do českého jazyka, rozhodující je anglické originální znění. dTest o.p.s., neodpovídá za přesnost a úplnost uvedených informací.

Přihlásit