Hlavní obsah

Sešívaným hrozí gólový zabiják! S Midtjyllandem pak Slavia soupeří také o Hrošovského

Sešívaní už vědí. Poslední krok do vysněné Ligy mistrů budou muset udělat buď v Dánsku, nebo ve Švýcarsku. Fotbalisté pražské Slavie si v play off zahrají o účast v základní skupině s vítězem duelu 3. předkola mezi Midtjyllandem a Young Boys Bern. Oba potenciální soupeři jsou mistry svých zemí, ve vzájemném duelu bude mít výhodu domácího prostředí Midtjylland.

Foto: Anthony Anex, ČTK/AP

Jean-Pierre Nsame (vlevo), kanonýr Young Boys Bern, a Miralem Sulejmani se radují z gólu v utkání proti Klaksviku.

Článek
Fotogalerie

Los se postaral o jednu pikantní zajímavost. Slavia už s Midtjyllandem v jednom směru soupeří. Červenobílí si totiž v Genku vyhlédli záložníka Patrika Hrošovského. O nedávného kapitána Viktorie Plzeň ovšem vedle Glasgow Rangers stojí také právě dánský šampion!

„Myslím, že zápas mezi Midtjyllandem a Young Boys bude hodně zajímavý. Bern má nevýhodu, že se hraje na jedno utkání v Dánsku. Doma mají umělou trávu, jsou na ni zvyklí. Doma jsou strašně silní, skoro neporazitelní. Čekám super zápas," avizuje trenér Jindřich Trpišovský v rozhovoru pro klubovou televizi.

FC Midtjylland je klub z města Herning, které se nachází ve stejnojmenném regionu Midtjylland (česky centrální Jutsko). Je čerstvým mistrem dánské ligy, kterou zvládl opanovat za svoji nedlouhou historii celkově třikrát. Klub založený teprve roku 1999 se jako mistr ligy kvalifikoval do druhého předkola Champions League, kde si v jednozápasovém souboji dokázal poradit na hřišti bulharského Razgradu, proti kterému zvítězil nejtěsnějším možným výsledkem 1:0.

Klub z hlavního švýcarského města Bernu je rovněž čerstvým mistrem své domácí soutěže, celkově už počtrnácté. Young Boys za loňské úspěchy vděčí především gólové potenci kamerunského útočníka Nsameho, který stihl v lize nasázet neuvěřitelných 32 gólů. Jako mistr Swiss Super League se rovněž jako Midtjylland kvalifikoval do druhého předkola, kde si v domácím prostředí poradil vítězstvím 3:1 proti Klaksviku z Faerských ostrovů.

Potenciální soupeři Slavie dokázali odsunout Kodaň i Basilej, stálice svých lig.

Jindřich Trpišovský a Stanislav Tecl o losu play off Ligy mistrůVideo: SK Slavia Praha

Doma byli oba velmi suverénní

„Zisk titulu v těžkých ligách jednoznačně ukazuje, že byli ve svých soutěžích nejlepší. Nechali za sebou týmy, které měly dlouhodobě dobrou výkonnost i v evropských pohárech. Mají i skvělé individuální kvality. Třeba útočníka Nsameho z Bernu. Když se budeme bavit o dánské lize, je podle mě nejkvalitnější ze všech severských. Oba týmy ukazují, že jsou mistři zaslouženě, protože byli velmi suverénní," poukazuje Trpišovský.

Sešívaní začnou doma bez diváků. „Kdybych si měl vybrat, tak bych chtěl asi začít bez diváků doma. Je to podle mě větší výhoda do zápasu venku," přemítá kouč.

„Druhý zápas může být otevřenější a vaše venkovní góly můžou být velká výhoda, zejména do prodloužení. Záleží ale samozřejmě na prvním zápase. Jedná se ale o play off Ligy mistrů. Těžko v něm narazíte na lehkého soupeře, jedná se o mistry svých zemí," zdůrazňuje Trpišovský.

Reklama