Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Elektromobil Škoda ENYAQ iV doprovodí cyklisty na slavné Tour de France, ředitele závodu poveze ve třech etapách

Ekonomika

  9:37
Mladá Boleslav - V úterý byl odhalen nový model Škoda ENYAQ iV. Od středy jej bude možné zahlédnout v červeném sportovním provedení na slavné cyklistické soutěži Tour de France, kde se poveze ředitele závodu Christiana Prudhommena na 183 kilometrů dlouhé etapě vedoucí z Gap do Privas. Dále povede cyklistickou kolonu ještě ve dvou etapách.

ŠKODA ENYAQ iV. foto: Škoda Auto

ŠKODA ENYAQ iV.
ŠKODA ENYAQ iV.

Vozy Škoda Auto doprovází závodníky Tour de France již od roku 2004 jako oficiální hlavní partner. Letos mladoboleslavská automobilka klade důraz na ekologii. Z 250 nasazených vozů flotily je 30 elektromobilů čerstvě představeného modelu ENYAQ iV, které disponují tzv. plug-in-hybridním nebo čistě bateriovým pohonem.  Tour de France bere společnost jako ideální příležitost pro propagaci elektromobilů. U této příležitosti spouští Škoda Auto kampaň „To the Greatest Family of all: Cyclists“, kterou se snaží o popularizaci cyklistiky.

Závodníky bude doprovázet speciálně upravený, červeně lakovaný ENYAQ iV, který obsahuje velké množství technických vymožeností. Například má panoramatickou prosklenou střechu, šest antén, speciální sirénou, ledničku a vysoce moderní velín. „Tato výbava umožňuje s pomocí vozu koordinovat průběh závodu. Posádka může přijímat a předávat informace, vydávat pokyny a korigovat provoz peletonu a to skrze komunikaci nejen s dalšími organizačními vozy, ale i se závodními komisaři, uvádí Škoda Auto v prohlášení. 

Flotila vozů bude organizační a propagační činnost realizovat v následujících týdnech závodu.  Kromě středeční 183 kilometrové etapy z Gap do Privas pojede nová škodovka mimo jiné také při individuální časovce z Lure do La Planche des Belles Filles a naposledy také během závěrečné etapy z Mantes-la-Jolie do Paříže, kde se závodníky projede po celkových 3 470 najetých kilometrech na pařížském bulváru Champs-Élysées cílem.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.