Jak to dopadne s Messim? Do Barcelony měl z Argentiny odletět jeho otec

Nemuselo by to trvat nijak dlouho a fotbalová veřejnost i fanoušci budou mít jasněji o budoucnosti Argentince Lionela Messiho. Tento hvězdný útočník, jak známo, před týdnem oznámil nečekaně svoji touhu o odchod z Barcelony, kde působil doposud od roku 2004. Pro Messiho, který se v poslední době v mnohém neshodoval s vedením katalánského velkoklubu, byla poslední kapkou uplynulá sezóna 2019/20, ve které Barcelona poprvé od roku 2008 zůstala bez jediné trofeje a z Ligy misrů pak vypadla poté, co ji ve čtvrtfinále potupně porazil Bayern Mnichov 2:8. Jak totiž informuje argentinská televize TyC Sports, z rodného Rosaria totiž do Barcelony odletěl Messiho otec a zároveň jeho manažer Jorge Messi, jenž chce jednat s prezidentem klubu Josepem Bartomeuem.

Katalánci v posledních dnech procházejí několika změnami, mezi kterými můžeme zařadit změnu na postu sportovního ředitele či hlavního trenéra, kterým se před nedávnem stal Ronald Koeman. Ten se sice v předešlých dnech nechal slyšet, že by rád s Messim dál spolupracoval, ale sám Argentinec se neukázal na prvních dvou trénincích vedených tímto nizozemským stratégem.

Přestože má Messi s velkoklubem uzavřenou smlouvu ještě do roku 2021, nejraději by Messi Barcelonu opustil zadarmo. Právě to mu umožňovala výstupní klauzule hovořící o tom, že zadarmo by mohl z Barcelony odejít rok před vypršením smouvy. Jenže tato lhůta pro uplatnění této možnosti vypršela už 10. června.

Tehdy měla končit sezóna španělské ligy, jenomže do toho všeho zasáhla koronavirová pandemie a sezóně se tak protáhla až do července,Liga mistrů se pak dohrávala až v srpnu. Proto se nyní Messiho právníci nechávají slyšet, že právě tuto klauzuli má argentinský fotbalista právo využít až v těchto dnech po skutečném konci sezóny.

Do sporu mezi Messim a Barcelonou se vložilo i vedrení španělské nejvyšší soutěže. To se postavilo za klub s tím, že Messiho smlouva s Barcelonou je stále platná i přes neočekávané prodloužení sezóny. Podle ligy je pak jedinou možností jak získat Messiho ten, pokud zájemce zaplatí výstupní klauzuli v astronomické výši 700 milionů eur.

Kam by tesy mohl Messi odejít? Nejvíce se mluví o jeho odchodu do Premier League, konkrétně do Manchesteru City, neboť s tamním koučem Pepem Guardiolou měl už jednat. Navíc se Guardiolou Messi dobře zná, z jejich společného působení v Barceloně.

Kdo ví? Třeba už bude veřejnost v této otázce daleko moudřejší hned ve středu.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Lionel Messi FC Barcelona Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy