Hlavní obsah

Zarazuaová - Kolodziejová 6:2, 6:7, 6:2Kolodziejová vypadla v Praze jako poslední česká hráčka v 3. kole, Rosol překvapil

Praha
Aktualizováno

Bojovala statečně, na velkou favoritku však nestačila. Miriam Kolodziejová vypadla jako poslední česká zástupkyně ve třetím kole turnaje TK Sparta Prague Open, který je náhradou za zrušenou kvalifikaci US Open. Mexičance Renatě Zarazuaové podlehla za dvě a půl hodiny 2:6, 7:6, 2:6. To Lukáš Rosol postoupil jako druhý český tenista do druhého kola challengeru ATP v Ostravě. Semifinalista předchozího turnaje v Praze na Žižkově si v úvodním duelu poradil s třetím nasazeným Korejcem Čong Hjonem, kterého zdolal 2:6, 6:4, 6:0. Jeho dalším soupeřem bude Němec Oscar Otte.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Rosol.

Článek

Třiadvacetiletá Kolodziejová, jež v aktuálním světovém žebříčku figuruje na 789. místě, nezvládla vstup do zápasu a brzy prohrávala 0:5. Pak ale vyrovnala hru a proti favorizované soupeřce vybojovala druhý set v tie-breaku 8:6. Ve třetí sadě už ale opět dominovala o rok mladší Mexičanka, jíž v pořadí WTA patří 191. místo.

V Praze se zatím daří někdejší wimbledonské finalistce Sabine Lisické, která se vrátila na turnaje po více než roční pauze. Třicetiletá Němka, jež se od loňského léta potýkala s mononukleózou, porazila ve třetím kole Japonku Čihiro Muramacuovou dvakrát 6:4. Osmifinálovou soupeřkou vítězky čtyř turnajů WTA bude Britka Francesca Jonesová.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Rosol.

V Ostravě dnes další dva čeští tenisté v úvodním kole neuspěli. Vít Kopřiva podlehl druhému nasazenému Ilju Ivaškovi z Běloruska 4:6, 6:7. Tomáš Macháč nestačil na Aslana Karaceva. Ruský tenista, jenž na Žižkově slavil titul a o týden dříve na Štvanici hrál finále, zvítězil 6:4, 6:4.

Prvním kolem v Ostravě prošli jen dva z pěti domácích hráčů. Před Rosolem uspěl v pondělí Zdeněk Kolář, kterého ve 2. kole čeká Dmitrij Popko z Kazachstánu. Ve čtvrtfinále by se oba Češi mohli utkat spolu.

TK Sparta Prague Open 2020 okruhu WTA série 125K (antuka, dotace 3,075 milionu dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Zarazuaová (30-Mex.) - Kolodziejová (ČR) 6:2, 6:7 (6:8), 6:2
Ostrava Open 2020 by Moneta, challenger okruhu ATP (antuka, dotace 132 280 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Čong Hjon (3-Korea) 2:6, 6:4, 6:0
Ivaška (2-Běl.) - Kopřiva (ČR) 6:4, 7:6 (7:4)
Karacev (Rus.) - Macháč (ČR) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články