Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Další nakažený v české reprezentaci, hrát se ale bude. Slavia chce po zápase své hráče stáhnout

Základní sestava Čechů s novými zelenými dresy. foto: Reuters

Aktualizujeme
bratislava - Čeští fotbaloví reprezentanti mohou odehrát večerní úvodní zápas nového ročníku Ligy národů na Slovensku. Ranní kontrolní testy sice odhalily u dalšího člena realizačního týmu koronavirus, místní hygienická stanice ale povolila hostům k duelu v Bratislavě nastoupit. Novináře o tom informoval mluvčí Fotbalové asociace ČR Michal Jurman.
  18:24aktualizováno  18:40

Český tým dnes ráno absolvoval ve slovenské metropoli další kontrolní testy kvůli tomu, že se v týdnu v reprezentaci objevil jeden pozitivní případ u člena širšího realizačního týmu. Dotyčný byl umístěn do karantény stejně jako osoba, u které odběry odhalily covid-19 dnes. Všichni hráči měli znovu negativní výsledek.

„Kompletní výsledky testů byly dodány se zpožděním přibližně tří hodin oproti plánu. U jednoho člena české reprezentace odhalily pozitivní výsledek. Tato osoba, která není hráčem, ale je z realizačního týmu, byla ihned izolována. Utkání slovenská hygiena povolila odehrát v původním termínu a čase, hráči české reprezentace jsou tedy připraveni nastoupit,“ uvedl Jurman v nahrávce pro média.

Český útočník Zdeněk Ondrášek se raduje z vítězného gólu.
12. ŘÍJNA: KOBRAT. Nečekaný úspěch reprezentace v kvalifikační odvetě proti...

Zápas v Bratislavě začne ve 20:45. Kvůli opatřením UEFA proti šíření koronaviru se hraje bez diváků.

Přestože všichni hráči měli negativní kontrolní výsledek i ve středu v Praze ještě před přesunem na Slovensko, dva z nich, opory Tomáše Součka a Patrika Schicka, poslala hygiena kvůli blízkému kontaktu s nakaženým do preventivní karantény. Na žádost pražské Slavie do Bratislavy neodjel ani brankář Ondřej Kolář, po potvrzení dalšího nakaženého dal předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík vyjádření, že po utkání požádá tým o stažení zbylých hráčů z reprezentace. 

Český tým, který se kvůli koronavirové přestávce sešel v pondělí v Praze téměř po 10 měsících, se oproti původnímu plánu přesunul na Slovensko až ve čtvrtek. Místo letecké přepravy zvolila reprezentace na doporučení hygieny cestu několika autobusy.

V pondělí čeká národní tým druhý zápas Ligy národů v Olomouci proti Skotsku.

Autor: