Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Příjemné ceny, veselá atmosféra i vynikající koprová omáčka. Nové bistro Yalta Craft stojí za návštěvu


Do nového bistra v pražském hotelu Jalta rozhodně zajděte: překvapí vás příjemné ceny, veselá atmosféra i vynikající koprová omáčka. | foto: Honza Zima

Premium
Nově otevřené bistro Yalta Craft na Václavském náměstí je na pražské gastronomické scéně něčím nevídaným. A to především díky kombinaci nízkých cen a prvotřídní kuchyně šéfkuchaře Marka Šády.
aktualizováno 

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Když Praha za noci / zazáří neonem…“ znějí slova písně z filmu Světáci, ve kterém se tři venkovští fasádníci rozhodnou zapadnout do vyhlášeného pražského podniku Diplomat Grill. Ten se nacházel v hotelu Jalta, postaveném v roce 1958 ve stylu socialistického realismu. Na mramoru a umělecké výzdobě se díky podpoře prezidenta Zápotockého nešetřilo, a tak vznikl ve své době ojedinělý luxusní hotel. Konkurenci neměl ani Diplomat Grill, který už dnes v hotelu nenajdete. Přízemní prostor s monumentálním točitým schodištěm byl léta domovem nevýrazné restaurace Como, kterou s příchodem léta vystřídal nový podnik.

Do Yalta Craft Bistra už oblek a bílou košili nepotřebujete. Naopak, rozlehlý prostor ovládla pohodová atmosféra, umocněná hravými uměleckými díly od Jiřího Černického, který stojí jak za barevnou parketovou stěnou na jedné straně, tak za černou a žlutou raketou, které jsou zavěšeny u stropu před oním schodištěm. „Je to raketa!“ hlásá restaurace na svých webových stránkách.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: