8. září 2020 • 16:31

Čeští fotbalisté jsou negativní a vrací se do klubů. Jak to mají slávisté?

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na úvod týdne dobrá zpráva pro české fotbalisty. Všichni hráči reprezentace, kteří po pátečním utkání Ligy národů na Slovensku podstoupili v pondělí kontrolní testy na koronavirus, měli negativní výsledek. Po zkrácené izolaci se tak mohou vrátit do klubů a ve speciálním režimu začít s tréninkem.



Český výběr musel po pátečním vítězství 3:1 v Bratislavě do izolace kvůli tomu, že dva členové realizačního týmu měli pozitivní test na covid-19. V pondělním druhém utkání Ligy národů v Olomouci proti Skotsku proto nastoupilo narychlo složené mužstvo výhradně z hráčů české ligy a plné reprezentačních nováčků. Improvizovaný tým favorizované Ostrovany překvapivě přehrál i přestřílel, ale smolně prohrál 1:2.

Původní reprezentační výběr musel po pátečním duelu na Slovensku do karantény, přestože nikdo z hráčů neměl pozitivní test na covid-19. Po diskuzích s hygieniky byl sraz rozpuštěn kvůli obavám z dalšího šíření nemoci. Zatímco hráči museli do zkrácené izolace, na realizační tým včetně trenéra Jaroslava Šilhavého byla uvalena delší karanténa podle pokynů jednotlivých hygienických stanic.

"Kluby po návratu svých hráčů komunikují s hygienou a nyní už si testy řeší individuálně. Co se týká členů realizačního A-týmu, ti absolvují postupně testy v průběhu týdne v termínech daných také hygienickými autoritami," řekl ČTK tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR Michal Jurman.

Ještě před odjezdem na Slovensko musely do izolace dvě opory Tomáš Souček a Patrik Schick, kteří přišli do blízkého kontaktu s první nakaženou osobou. Také oni dva měli kontrolní test negativní a Schick už v úterý mohl vyrazit do Německa, kde se uzavírá jeho přestup z AS Řím do Leverkusenu.

Největší zastoupení v původním reprezentačním výběru měla Slavia. Z mistrovského týmu byla v Bratislavě sedmička hráčů, brankář Ondřej Kolář se od mužstva na žádost klubu odpojil ještě před odjezdem na Slovensko.

Podle předsedy představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka hráče čekají další kontrolní testy v pátek. V případě negativního výsledku se budou moci zapojit do tréninku s týmem a odehrát víkendové ligové utkání. Podobný režim budou mít i reprezentanti ze Sparty a Plzně. Hráči národního týmu ze zahraničních klubů se mohou vrátit do zemí, kde působí.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud