Hlavní obsah

Česko má skoro stejný přírůstek nakažených jako mnohem lidnatější Německo

Novinky, Michal Sobotka

Česko třetí den po sobě překročilo hranici tisícovky nakažených za jeden den. Čísla za posledních čtrnáct dnů rostou také v sousedních zemích, denní přírůstky tam ale nejsou zdaleka tak vysoké.

Článek

Česko patří se čtvrtečním přírůstkem 1382 nakažených k nejhorším zemím v regionu.

Hranici tisíce nakažených za den sice pravidelně vyjma víkendů překonává i  Německo, naposledy to bylo 1484 případů, Spolková republika má ovšem přes 82 milionů obyvatel, tedy osmkrát více než ČR.

Další rekord v počtu nakažených. Oranžové budou nejméně tři regiony

Koronavirus

Ze států, které sousedí s Českem, si nejlépe vede Slovensko. Za posledních 14 dnů se pouze jedinkrát dostalo v počtu denních přírůstků nad 200.

Počet nakažených vzrostl také v Polsku a Rakousku, za poslední den tam přibylo 506 a 664 případů. V případě Rakouska se jedná o nejvyšší číslo za poslední dva týdny.

Polsko mělo nejvyšší přírůstek 28. srpna (791 lidí, Česko v ten den hlásilo 483 nově infikovaných). Od té doby tam počty nových případů klesají, zatímco v Česku převážně rostou.

Každý třicátý test odhalil nakaženého

Koronavirus

S koronavirem se zatím daří relativně obstojně bojovat také Chorvatsku. Oblíbená destinace Čechů ohlásila za čtvrtek 291 nově infikovaných. V posledních dvou týdnech tam zaznamenali jako nejhorší den 3. září, kdy přibylo 369 nakažených.

V počtech případů za posledních 14 dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je na tom ovšem Chorvatsko hůř než Česká republika, která má 75,9 případu.

Česko je v tomto žebříčku v rámci zemí EU na pátém místě, vůbec nejhůř je na tom Španělsko (263,2 případu), následuje Francie (135,1), zmiňované Chorvatsko (91,7) a Rumunsko (85,8). Za Českem jsou Malta (74,6), Rakousko (55,9) a Nizozemsko (55,4).

Reklama

Výběr článků

Načítám