Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 3:3Oceláři smazali manko a slaví vítězství v pohárové soutěži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Mandát 1 : 0
19. Claireaux 2 : 0
30. Růžička 2 : 1
37. Doudera 2 : 2
38. Mikuš 3 : 2
48. Jašek 3 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince jsou vítězi Poháru Generali České pojišťovny. V odvetném utkání finále letní soutěže remizovali v Pardubicích 3:3, ačkoli po úvodní třetině prohrávali 0:2. Díky výhře 3:0 ve středečním úvodním duelu Oceláři slaví triumf.

Foto: David Taneček, ČTK

Vladimír Dravecký z Třince s pohárem pro vítěze Generali Česká Cup.

Článek

Dynamo sice vedlo po první třetině 2:0 díky gólům Jana Mandáta a Valentina Claireauxe, vysoké manko z úvodního souboje ale smazat nedokázalo. Ve druhé třetině naopak vyrovnali Martin Růžička a Milan Doudera. Juraj Mikuš do druhé přestávky ještě vykřesal pro Východočechy naději, ale Lukáš Jašek dal ve 48. minutě hostům prakticky jistotu.

Pardubičtí začali s velkou chutí a výrazně aktivněji. V deváté minutě si vynutili Gernátův faul, ale při přesilovce nechybělo mnoho, aby je nachytal při výpadu hostů Roman. Pak ale Svačina na druhé straně nádhernou přihrávkou našel Mandáta, který otevřel ranou bez přípravy skóre.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Juraj Mikuš, Rhett Holland, Valentin Claireaux a Martin Kaut z Pardubic oslavují gól.

Ve 13. minutě zkoušel Blümel Forsbergův blafák, ale gólman Kořenář se dokázal v brankovišti natolik roztáhnout, že puk zastavil. Roman mohl vyrovnat, jenže proti byla branková konstrukce. Místo toho zvýšil naopak přízemní ranou Claireaux, který vypálil chytře přes Douderu.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Martin Gernát z Třince a Ondřej Machala z Pardubic.

Ve 25. minutě už mohly být dokonce účty vyrovnané, jenže Vála rozezvučel povedenou ranou pouze tyčku. Vzápětí neuspěl opět Blümel. Po Kolářově faulu museli domácí do čtyř. Holland tvrdě atakoval Zadinu, který se jen ztěžka zvedal z ledu, ale poté se do hry vrátil.

Kanonýr Růžička z prostoru mezi kruhy stihl ještě početní výhodu zužitkovat a snížil. Při hře ve čtyřech na obou stranách krátce po polovině zápasu ujel Vrána, ale Kacetl si prostor mezi betony dobře pohlídal.

Ve 34. minutě minul Roman tečí po skvělé Vránově nabídce prázdnou branku, ale stále ještě úřadující extraligové šampiony z loňského roku to nemuselo dlouho mrzet, neboť o chvilku později vyrovnal Doudera.

Na stranu Pardubic pak převážil skóre sice ještě před druhou přestávkou Mikuš, ale to bylo ze strany domácích už vše. Po ráně Zadiny nakonec uzavřel výsledek ve třetím dějství úspěšnou dorážkou Jašek.

Foto: David Taneček, ČTK

Finále play off hokejového poháru Generali Česká Cup. Zleva Jan Jaroměřský z Třince, Jan Mandát z Pardubic a brankář Třince Josef Kořenář.

"Domácí by si dnes asi zasloužili za svůj výkon vyhrát, ale sport je někdy nevyzpytatelný. Někdy vyhraje i tým, který třeba nehraje zrovna až tak dobře," připustil třinecký kouč Václav Varaďa.

Původně vyhlášená prémie milion korun pro vítěze a půl milionu poraženému se o něco snížila. Třinec získal 800 tisíc a Pardubice 400 tisíc korun. Za vším je solidární gesto směrem k oběma semifinalistům, na němž se oba celky před startem finálové série dohodly. Hráči Plzně a Liberce totiž nemohli nastoupit do semifinálových soubojů kvůli nákaze koronavirem. Přesto se podělí o zbývajících 300 tisíc korun.

Finále play off hokejového Poháru Generali České pojišťovny - odveta:
HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 3:3 (2:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Mandát (Svačina, Kusý), 19. Claireaux (M. Kaut, J. Mikuš), 38. J. Mikuš (Mandát) - 30. Martin Růžička (M. Stránský, Gernát), 37. M. Doudera (M. Stránský, P. Vrána), 48. Jašek (F. Zadina, Gernát). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:1. Diváci: 1920. Výsledek prvního zápasu: 0:3, celkovým vítězem poháru se stal Třinec.
Pardubice: Kantor - Nakládal, Vála, Holland, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, Hrádek - Tybor, R. Kousal, M. Kaut - Svačina, Poulíček, Mandát - Kusý, Claireaux, Blümel - T. Zeman, Anděl, O. Machala. Trenér: Razým.
Třinec: Kořenář - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Jašek, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Reklama