Dán Andersen slaví po úspěšném úniku v závěru etapové vítězství, žlutý trikot zůstává Rogličovi

Čtrnáctou etapu Tour de France vyhrál po úspěšném úniku tři kilometry před cílem Dán Sören Kragh Andersen. Po dvou dnech a triumfu Marca Hirschiho tak zajistil další vítězství stáji Sunweb. Žlutý trikot lídra udržel slovinský cyklista Primož Roglič, který před dnem volna bude hájit vedení v nedělní horské etapě s cílem na slavné hoře Grand Colombier.

Lyon Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sören Kragh Andersen v cíli 14. etapy.

Sören Kragh Andersen v cíli 14. etapy. | Foto: Stephane Mahe | Zdroj: Reuters

Andersen vyrazil z hlavní skupiny v ulicích Lyonu a korunoval skvělou týmovou spolupráci Sunwebu. O patnáct sekund později přivedl hlavní skupinu do cíle Luka Mezgec před Simonem Consonnim a exmistrem světa Peterem Saganem, jenž v boji o osmý zelený trikot pro nejlepšího spurtéra snížil na druhé příčce ztrátu na Sama Bennetta.

Zarputilý Kolumbijec ujel v kopci všem a slavil, Bernal se trápil a propadl na třetí příčku

Číst článek

„Nemám slov. Snil jsem o tom, že bych mohl jednou vyhrát etapu na Tour, ale nevěděl jsem, jestli jsem dost dobrý. Jsem šťastný,“ řekl po největším úspěchu v kariéře šestadvacetiletý Dán. Čtvrteční úspěch Hirschiho jej inspiroval. „Samozřejmě, celému týmu to dodalo motivaci i sebevědomí,“ doplnil Andersen.

Roglič po etapě, kterou organizátoři nazvali rovinatou, byť měla pět hodnocených stoupání a převýšení 2600 metrů, nadále vede o 44 sekund před krajanem Tadejem Pogačarem a čtveřicí kolumbijských rivalů v čele s obhájcem titulu Eganem Bernalem. Ten na Rogliče ztrácí bez sekundy minutu.

Nedělní etapa po 174,5 kilometrech vyvrcholí v 1530 metrech nad mořem zatím nejtěžším výstupem na Grand Colombier. Předtím čekají peloton další dva kopce. Následovat bude volný den a závěrečný třetí týden nejtěžšího etapového závodu světa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme