Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lacko v Zolderu nepoznal porážku

Lacko v Zolderu nepoznal porážku

Buggyra slavila v sobotu double

Adam Lacko zcela ovládl závěrečný díl seriálu Dutch Truck Racing. V belgickém Zolderu vyhrál pilot týmu Buggyra Zero Mileage Racing všechny čtyři závody.

V sobotu nejprve svedl nádherný souboj s Jochenem Hahnem. „Celou dobu jsem mu byl nalepený na kufru a zkoušel jsem ho předjet všude možně. Nakonec se mi to podařilo v posledním kole. Další tři zatáčky jsme jeli vedle sebe, ale pomyslnou cílovou pásku jsem protnul první já,“ uvedl.

V odvetě Buggyra dokonce zaznamenala double. Téo Calvet využil startu z první řady a ujal se vedení, které posléze přepustil Lackovi. „Snažil jsem se ubránit, ale nešlo to. I tak jsem šťastný. Stát po boku Adama na stupních vítězů je pro mě velká čest,“ netajil se spokojeností mladý Francouz. 

Obvyklý obrázek - Adam Lacko na nejvyšším sudu. Zdroj: Buggyra

Další den si Lacko a Hahn prohodili role. S tím rozdílem, že Němec na našeho matadora nevyzrál. Calvet se srazil s Antoniem Albacetem, což odnesla spojovací tyč řízení. Mechanici nicméně vůz stihli opravit.

Čtvrtý triumf Lacko slavil až dodatečně. V závěrečném klání sice Hahnovi podlehl, ten ale následně inkasoval desetisekundovou penalizaci. Calvet z posledního stání na roštu postoupil až na páté místo.

Třetí členka ekipy Aliyyah Kolocová se ve všech případech prosadila do elitní desítky a znovu si vyzkoušela jízdu v čele. „Zolder je úplně jiný než okruhy, co jsem jela předtím, proto jsem se toho tady opravdu hodně naučila,“ zhodnotila svoje účinkování.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra