Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Jaký byl kurz překážkových závodů v Gladiator Race Areně?

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Ostatní

Celý kurz se nově odehrál v Gladiator Race Areně u Stříbrného rybníka v Hradci Králové. Konal se ve dnech 5. - 6. září a na účastníky čekalo známé trio lektorek (Lucie Badalíková - OCR, Laďka Jeřábková - kalistenika, Martina Chrástková - běh).

Gladiator Race Arena nabídla skvělé zázemí, spousty překážek a zábavy. Bohužel z technických důvodů nemohla být na místě překážka Corny, což mnohé mrzelo, ale i tak jsme si poradili. Mimo jiné zde byly k dispozici i nové překážky a krásná věž od Shybuj.cz.

Sobotu ráno jsme zahájili lehce po 9:00 úvodním proslovem a představením, dále seznámením s programem a samozřejmě rozcvičkou. Poté proběhlo rozdělení do tří skupin a mohli jsme se vrhnout na samotnou výuku. Každá skupinka za den zvládla všechna stanoviště.

U OCR sekce jsme se zaměřili především na problematiku úchopu a visu ve spojitosti s ručkováním. Rozebrali jsme techniku kruhů, dále jsme vyzkoušeli další varianty úchopů jako koule a nunčaky. Účastníky jsem také naučila hook neboli háky. Na závěr jsme si lehce prošli techniku na gibbonech, abychom další den mohli navázat.

Běh vedla zkušená Martina, ta se s účastníky zaměřila hlavně na techniku běžeckého kroku, abecedu a rovinky. V místním lese společně za den naběhali okolo 6 km a nechyběla ani videoanalýza a zhodnocení výkonu.

U kalisteniky čekalo účastníky seznámení s visem, nácvikem na shyb a vznos a pro některé první sáhnutí na gymnastické kruhy, na kterých byla možnost vyzkoušet různé varianty vzporů či dip. Dále následovaly modifikace dřepů, ti zdatnější se propracovali až k dřepu na jedné noze (pistol squat).

Po dvou blocích následoval oběd a třetí blok se odehrál v odpoledních hodinách. Po posledním bloku následovalo ukončení dne a později se většina sešla na pár slov. O zábavu skutečně nouze nebyla. Oproti minulému kurzu to bylo milým zpestřením. Účastníci se měli možnost lépe seznámit a také se zeptat lektorek na mnoho otázek, na které nebyl čas přímo při výuce. Někteří si dokonce nechali znovu udělat videoanalýzu běhu z jejich běžeckého bloku.

V neděli jsme začali v 9:00 rozcvičkou a pokračovali se skupinkami a náplní tam, kde jsme v sobotu přestali. U mnohých již byla vidět únava z předchozího dne nebo stržené mozoly nedovolily se plně zavěsit.

V druhé fázi OCR sekce jsme pokračovali u gibbonů, ale nejvíc pozornosti dostaly stěny - vyzkoušeli jsme všechny velikosti, které Gladiator Race Arena nabízí! Pro mnohé to znamenalo prvotní zdolání a výsledná radost účastníků opravdu zahřála u srdce. Prostor dostal i kolovrátek a rybí schůdky, které účastníky zajímaly, a tak jsme ve zbytku prostoru věnovali čas nácviku právě těchto překážek.

Martina pojala neděli více dynamicky, účastníci si vyzkoušeli hlavně změnu terénu a odrazy. Vyzkoušeli si přeskakování potoků - kdo se neodrazil, skončil ve vodě. Celkově se věnovali problematice výběhů, seběhů a odrazů. Každá skupinka se vždy vracela uřícená, ale nadšená. :-)

V kalistenice byl probrán zásobník cviků na úchop. Účastníci si vyzkoušeli několik druhů kotoučů na stisk, cvičení a náčiní bylo opravdu mnoho. Dále pak Laďka provedla účastníky šplhem na laně - různé typy zámků, ale i šplh bez přírazu (bez dopomoci nohou). Ti nejlepší měli možnost se naučit i královský muscle-up.

Následoval oběd a po něm už klasický krátký závod na zúročení dovedností, které účastníci za víkend získali. Závod měl necelé 3 km a na závodníky čekalo 20 překážek. Každý tak měl možnost vyzkoušet koncept podobný běžnému překážkovému závodu. Účastníci to pojali statečně a byli bojovní! Na nejlepší ženu čekalo startovné od Gladiator Race a nejlepší muž vyhrál nunčaky.

Každý účastník obdržel certifikát o účasti a funkční tričko od Drill Athletics. Akce se velmi povedla, počasí nám přálo a o úsměvy rozhodně nebyla nouze. Zejména jsme si ale každý odnesl nové zkušenosti. Někteří je dokonce využili a otestovali hned na závodě, který se konal týden nato, a to na Gladiator Race v Českém ráji. Jeden z účastníků dokonce byl na pódiovém umístění. Gratulujeme a na všechny se těšíme na dalším ročníku Kurzu překážkových závodů v novém roce!

Kurz překážkových závodů očima účastnice Katky Švihovské

O víkendu 5. - 6. 9. 2020 jsem se poprvé zúčastnila kurzu v Gladiator Areně. Na začátku si nás trenérky Lucka, Laďka a Martina rozdělily do tří skupin. Lucka měla za úkol zdokonalit nás v technice překonávání OCR překážek, mezi které hlavně patřily kruhy, stěna, rampa, gibbon a další. Laďka nás pořádně vyšťavila na naučení správné techniky shybu, visu, pevného úchytu a prostě zpevnění celého těla, abychom se unesli. Martina nám pěkně provětrala styl běhu na krátkých úsecích po cestách i v terénu a hlavně si nás vychutnala v přeskakování přes potok - u toho jsme se dost nasmáli. Po celou dobu panovala kamarádská atmosféra, kdy jsme se navzájem povzbuzovali a dodávali odvahu v překonávání překážek.

Po prvním dni jsme toho měli všichni dost a nedovedli jsme si představit, jak v neděli naše zmožená a unavená těla budou ještě fungovat! Večerní grilovačku nám překazila bouřka, tak jsme poseděli v místní hospůdce. V neděli ráno jsem přesně věděla, kolik má moje tělo svalů - hodně! Všichni jsme přesto byli mile překvapeni, že se naše těla na rozcvičce rozhýbala a celý den opět fungovala na 100 %. Trenérky si nás po skupinkách opět střídaly po hodině a půl a my jsme se všichni jen zdokonalovali a překonávali sami sebe. Odpoledne si pro nás trenérky připravily krátký OCR závod na prověření našich nově získaných zkušeností. Myslím, že jsme nezklamali, šli do toho naplno a vše zúročili! Na závěr jsme všichni dostali velkou pochvalu a účastnický diplom. Cestou domů jsem si vše zpětně promítala, jak vše bylo super, moje tělo, jak dostalo zabrat, a hlavně kolik jsem opět poznala skvělých lidí, se kterými se určitě budu potkávat na gladiátorských závodech. Největší dík hlavně patří holkám - trenérkám, které se nám maximálně věnovaly a předávaly veškeré zkušenosti a znalosti. A co říci na závěr - určitě jsem tady nebyla naposled a budu se do Areny ráda vracet!

Katka a Amígo (krásný pejsek)

P.S.: Díky za Amíga, že mohl být s námi.


Kurz překážkových závodů (Gladiator Race Arena) - fotogalerie




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie