bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pozná i druhé konferenční finále svého vítěze nebo Isles odvrátí první mečbol?

15. září 2020, 18:58

Josef Potůček

V pátém zápase finále Východní konference jsou karty rozdané jasně. Za stavu 3-1 pro Tampu Bay musí Islanders bezpodmínečně vyhrát, nebo z bojů o Stanley Cup vypadávají.

Bez ohledu na výsledek je však trenér Ostrovanů Barry Trotz přesvědčen, že jeho svěřenci nechají na ledě všechno: „Zbývá nám jeden život. Ubezpečuji vás ovšem, že tenhle tým toho do dosavadního průběhu play-off investoval tolik, že utkání odehraje s veškerým vynaloženým úsilím.“

Útočník Brock Nelson přitakává: „Všichni jsme si plně vědomi situace. Víme, že jsme přitlačeni ke zdi. Věříme si ale, že je v našich schopnostech utkání zvládnout.“

Největším otazníkem nadcházejícího střetnutí zůstává zdravotní stav forvarda Bolts Braydena Pointa, který v nedělním duelu nedohrál druhou polovinu třetí třetiny. S devíti góly nejlepší střelec Blesků a s 25 body nejproduktivnější hráč vyřazovací části přitom již předtím vynechal zápas číslo tři rozehrané série.

Trenér Tampy Jon Cooper neposkytl o Pointovi žádné informace, ačkoliv není pochybu, že čtyřiadvacetiletého rodáka z Calgary nějaký zdravotní neduh limituje. Uznal pouze, že jeho mužstvo je s Pointem v sestavě lepší, i když není stoprocentní.

„Vůbec neváhám říct, že je to nejnebezpečnější hráč letošního play-off,“ řekl na Pointovu adresu jeho spoluhráč Blake Coleman. „On je výjimečný. Když máte v týmu takového hráče, vždycky máte o dost větší šanci zápas vyhrát. Pro ostatní je jeho přítomnost velkým povzbuzením.“

Bublinu v Edmontonu již opustil newyorský důrazný útočník Casey Cizikas, který se pro zranění v horní části těla musí podrobit operaci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.