Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Král béčkových komedií Sandler znovu zasahuje. Tentokrát s vadou řeči zachraňuje Halloween

Kultura

  5:00
Posledním kouskem z dohodnuté spolupráce zábavního giganta Netflixu a komika Adama Sandlera je film Hubie Haloween. V něm budou Sandlerovy eskapády probíhat na pozadí strašidelného svátku. Snímek zamíří na Netflix 7. října.

Jennifer Anistonová a Adam Sandler. Snímek Murder Mystery (2019). Režie: Kyle Newacheck. foto: Netflix

Hubie Dubois je ve svém rodném Salemu tak trochu za podivína. Nesmělý muž trpí vadou řeči a lidem okolo sebe je tak trochu pro smích. Když se ale na svátek Halloween objeví problému, Hubie je paradoxně jediným, kdo může svátek zachránit! 

Adam Sandler ve filmu Uncut Gems (2019). Režie: Josh Safdie, Benny Safdie.
Adam Sandler ve filmu Uncut Gems (2019). Režie: Josh Safdie, Benny Safdie.

Adam Sandler je poněkud zvláštností - filmy s ním, zpravidla rozpustilé komedie, kritici příliš nemilují. Za všechny můžeme jmenovat například Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008), Jack a Jill (2011) nebo Pixely (2014) Na streamovací službě Netflix jsou ale velmi populární. Čísla přímo od Netflixu již dříve ukázala, že diváci se za rok 2017 na jeho filmy koukali stěží uvěřitelných 500 milionů hodin.

Netflix si svého dvorního komika patřičně vydržuje. V březnu 2017 oznámil, že se Sandlerem prodlužuje smlouvu ještě na další čtyři filmy (novinka je právě čtvrtým z nich). Podle Teda Sarandose, vedoucího obsahu Netflixu, je Sandler jedním z nejlepších světových komiků vůbec. Je tak pravděpodobné, že i po vypršení smlouvy si společnost Sandlera pokusí udržet.

Úspěch měl i poslední „netflixovsjý) Sandlerův film Murder Mystery. Ten si sice po vzoru jeho předchozích snímků kritika neoblíbila, ale diváci si ho zamilovali. Příběh policisty (Sandler) a jeho manželky (Jennifer Anistonová), kteří se snaží oživit uvadající manželství a přitom se zapletou k brutální vraždě, produkoval právě Netflix.

Komedii si za první tři dny od premiéry pustilo na Netflixu 30,9 milionu diváků. 13,4 milionu z USA a Kanady, 17,5 milionu ze zbytku světa. To je absolutní rekord. Netflix údaje o sledovanosti počítá ve chvíli, kdy se divák podívá na více než 70 % z celkové délky filmu.

Jak již bylo řečeno, kritika snímku zrovna neholdovala. Na serveru Rotten Tomatoes má v současné chvíli pouhých 45 %. Na Česko-Slovenské filmové databázi pak 54 % (údaje k 9. září).

Režisérsky se snímku ujal Kyle Newachek (Game Over, man! a seriál Workaholics). Scénář napsal James Vanderbilt (Útok na Bílý dům, Zodiac). Kromě ústřední dvojice se ve filmu objeví například i Luke Evans nebo Gemma Artentonová. Pro Jennifer Anistonovou a Adama Sandlera nejde o první spolupráci. Oba se sešli v komedii Zkus mě rozesmát z roku 2011.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...