YouTube Shorts je nová konkurence TikToku od Googlu

youtube shorts konkurence tik toku

YouTube Shorts je nová konkurence TikToku, o kterou se postaral Google. Nejedná se o jedinou konkurenční službu od velkého IT giganta. Již dříve jsme například mohli vidět Instagram Reels od Facebooku. Novinka Shorts se nejdříve objevuje v Indii, kde byla sociální síť TikTok zakázána, a tudíž se jedná o nejjednodušší způsob, jak získat velké množství nových uživatelů. 

Konkurence TikToku se nazývá YouTube Shorts 

První spekulace o konkurenci TikToku od Googlu se objevily před několika měsíci. Nyní byla služba spuštěna v betaverzi. Podobně jako TikTok, i Shorts nabízí možnost natáčení krátkých videí (ideálně 15 sekund a maximálně 60 sekund), do kterých se dá doplnit hudba. V současné době má služba k dispozici stovky tisíc písniček a Google neustále pracuje na přidávaní dalších.

Videa se poté budou zobrazovat přímo na YouTube kanále tvůrců videí a na domovské stránce YouTube se objeví i nová sekce Shorts, ve které budou tato krátká videa seskupena. V YouTube aplikaci se rovněž objeví nová ikona pro rychlé vytvoření těchto videí. Mluvčí společnosti Google prozatím nechtěl prozradit, kdy se YouTube Shorts objeví na dalších trzích. Podobně jako u jiných Google služeb bude hlavně záležet na tom, jak se ji bude dařit v betaverzi a kolik lidí ji bude využívat.

YouTube
YouTube

Používáte TikTok? Těšíte se na konkurenci od Googlu? 

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)