16. září 2020 • 09:58

Problém na startu extraligy! Vítkovice hlásí příznaky, první duel odložen

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic kvůli možnému onemocnění COVID-19 nenastoupí ve čtvrtek k zápasu prvního kola extraligy proti Litvínovu. Někteří hráči mají zvýšenou teplotu a příznaky nemoci. Celý tým proto podstoupí testy na koronavirus. Výsledky by měly být známy do 24 hodin po odebrání vzorků.



Nový ročník nejvyšší soutěže tak ve čtvrtek odstartuje pouze utkáním mezi nováčkem Českými Budějovicemi a Hradcem Králové.

Podle zástupců Vítkovic zatím není jasné, zda hráče postihlo nachlazení, nebo se nakazili koronavirem. "Bohužel několik hráčů ohlásilo, že pociťují příznaky onemocnění a mají zvýšené teploty. Situaci jsme urychleně projednali s hygienickou stanicí a už nyní ve středu absolvují všichni hráči - i ti bez příznaků - a členové realizačního týmu testy na covid-19. Na základě výsledků se pak rozhodne, jak to bude dál," uvedl výkonný ředitel Vítkovic Petr Handl na klubovém webu.

V případě, že budou všechny provedené testy negativní, Ostravané budou moci s výjimkou odloženého zápasu pokračovat podle plánu a premiéru v nové sezoně si odbudou v neděli na ledě Hradce Králové. Pokud se objeví pozitivní nález, musí celé A-mužstvo i realizační tým na deset dní do karantény. Všechna zmeškaná utkání se budou dohrávat v náhradních termínech.

Vítkovice odehrají odložený duel s Litvínovem 20. října, ale výhodu domácího prostředí bude mít severočeský tým. Kluby si pak vymění pořadatelství ve 14. kole, kdy bude dalším vzájemný zápas hostit ostravský celek.

Koronavirus sice neodložil start soutěže, ale řada týmů se s nákazou potýkala už během letní přípravy. Covid-19 nedovolil odehrát ani semifinálové série narychlo zavedeného Poháru Generali České pojišťovny, v němž se nakonec z prvenství radovali stále úřadující šampioni z Třince.

Potížím se nevyhne ani extraliga. Výkonný výbor hokejového svazu už dříve rozhodl, že zápasy základní části, které kvůli karanténním opatřením nebudou odehrány podle rozpisu, se musí uskutečnit do 40 dnů. Jinak budou považovány za nesehrané a o výsledku rozhodne sportovně-technická komise. Pokud některý z týmů nebude mít plný počet utkání, v konečné tabulce mu bude započítán průměrný bodový zisk. K postupu do play off musí klub odehrát v základní části alespoň 50 procent utkání.

VIDEOGRAFIKA: Bodování v základní části extraligy od roku 1993. Kdo kraluje?
Video se připravuje ...

Zakoupením členství na HokejkaTV.cz podpoříte svůj klub

Mimořádná doba si žádá mimořádné činy. Při startu nové sezony stále platí přísná pravidla proti šíření koronaviru pro akce pořádané v uzavřených prostorách. Kluby proto přijdou o velkou část financí ze vstupného. HokejkaTV.cz přichází s velkým gestem – peníze z předplatných půjdou po odečtení daně a povinných poplatků přímo na účty všech účastníků Tipsport extraligy. Více informací najdete na Hokejka.cz.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud