Jan Malý
16. září 2020 • 22:20

Slavii čeká v boji o LM Midtjylland. Dánové si poradili s Young Boys

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překážka na cestě za milionovým pokladem a slavnými soupeři v Lize mistrů se pro Slavii jmenuje Midtjylland. Dánský mistr ovládl na domácí půdě třetí předkolo slovutné evropské soutěže proti švýcarskému Young Boys Bernu. Rozhodl ve druhém poločase, kdy nastřílel všechny góly a zvítězil 3:0. Play off se hraje už klasicky na dvě utkání, příští úterý 22. září přivítají červenobílí soka ze severu Evropy doma v Edenu, odveta v Dánsku se bude hrát ve středu 30. září.



Dobře organizovaný, koncentrovaný, důrazný soupeř s nebezpečnými standardními situacemi, patřičnou kvalitou a nepříjemným útočníkem Sorym Kabou. To je Midtjylland, soupeř Slavie pro play off Ligy mistrů. Dánský šampion se do této fáze dostal, když přehrál Young Boys Bern 3:0. Po opatrném prvním poločase domácí zápas opanovali a švýcarského soupeře zaslouženě porazili.

Midtjylland vstoupil do druhé půle dobře, brzy po jejím začátku měl šanci Kaba. Tenhle moment předznamenal jízdu severského mužstva. V 51. minutě rozehrál Anders Dreyer přímý volný kop a jeho centr si nešťastně do vlastní brány srazil Jordan Lefort.

Za deset minut udeřil dánský mistr podruhé. Paulinho odcentroval z levé strany, míč se snesl na břevno a spadl před Kabu. Ten balon vykulil Dreyerovi přímo proti noze pár metrů od brány, záložník domácích pak nekompromisně zavěsil.

Midtjylland si poté zápas zcela podmanil, hosté byli frustrovaní, bezbranní a bez šance. Dánské mužstvo převyšovalo soupeře ve všech aspektech a přidalo ještě třetí branku. Pione Sisto krásným pasem vysunul Awera Mabila, který šel sám na brankáře Bernu Davida von Ballmoose. První pokus gólman ještě vyrazil, na dorážku už nestačil. Midtjylland pak už kontroloval svůj postup do posledního předkola Ligy mistrů.

Slavii v něm nečeká nic jednoduchého, dánské mužstvo ukázalo, že když se dostane do herní pohody, umí být velmi nepříjemné. V úterý 22. září přivítají „sešívaní“ v prvním zápase hosty z Dánska v Edenu, odveta na půdě Midtjyllandu se bude hrát 30. září.

Midtjylland je suverénním dánským šampionem, v uplynulé sezoně triumfoval před týmem FC Kodaň o čtrnáct bodů. Právě s Kodaní se Slavia utkala v Evropské lize v předminulé sezoně, v Dánsku vyhrála 1:0, doma remizovala 0:0.

Jak dopadne s Midtjyllandem? Ve hře je nyní víc. Slavii poženou vzpomínky na loňskou sympatickou účast v nejvybranější evropské společnosti. Soubor trenéra Briana Priskeho ale vyslal důrazné varování.

Výsledky 3. předkola fotbalové Ligy mistrů

Midtjylland - Young Boys 3:0 (0:0)
Omonia Nikósie - Crvena Zvezda Bělehrad 1:1 po prodl. (1:1, 1:1), pen. 4:2,
Ferencváros Budapešť - Dinamo Záhřeb 2:1 (1:1)
Maccabi Tel Aviv - Dinamo Brest (Běl.) 1:0 (0:0)
Karabach (Ázerb.) - Molde (Nor.) 0:0 po prodl., pen. 5:6,

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud