Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ministr školství musel znovu „pod kudlu“. Plaga si při pádu z kola zlomil klíční kost

Aktualizováno -
16. září 2020
19:15
Autor: trm, vei, ČTK - 
16. září 2020
12:00

Ministr školství Robert Plaga musel znovu na operaci. Necelé čtyři měsíce po zranění ruky si v úterý po pádu z kola zlomil klíční kost. Informaci, kterou přinesl jako první server TN.cz, potvrdila Blesk Zprávám mluvčí ministerstva Aneta Lednová. Ve středu večer dodala, že operace dopadla dobře, ministr si poleží v nemocnici a propuštěný by měl být ve čtvrtek ráno.

„Ministr školství Robert Plaga včera v podvečerních hodinách při pádu z kola utrpěl zlomeninu klíční kosti. Dnes kvůli tomuto zranění podstupuje operační zákrok,“ řekla Blesk Zprávám Lednová s tím, že ministr se chce do práce vrátit už ve čtvrtek.

Plaga přitom utrpěl úraz už v květnu. „Pan ministr Plaga měl úraz levé ruky, který si vyžádal chirurgický zákrok na operačním sále. Hospitalizace nebyla nutná, doba léčení však dle lékařů bude zhruba 6 týdnů a pak bude následovat několikatýdenní rehabilitace,“ řekla tehdy Lednová. Co přesně se ministrovi tehdy stalo, není zřejmé.

Dopoledne měl mít Plaga na ministerstvu školství tiskovou konferenci s ústředním školním inspektorem Tomášem Zatloukalem k tématu kvality vzdělávání v jednotlivých krajích. Akci ráno tiskové oddělení úřadu zrušilo z důvodů neočekávaných událostí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Dodo52 ( 16. září 2020 21:25 )

Ješte že si ten chudáček nezlomil mozek, to by se zhroutilo celé školství.

sorgedoktor ( 16. září 2020 15:38 )

Bylo hure...V roce 1953 zrusiloi tak.zv mestanku a deti musely hned do Gymazia/ kdyz chteli studovat/Takze co byli mladsi, meseli behat stovku a kilometr s deckama ktery byl starsi o ro az dva...

krapotkin ( 16. září 2020 13:53 )

Proč Plaga pořád dělá to, co neumí. Neumí řídit kolo, natož ministerstvo. Proto to ve školství takhle vypadá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa