TOPlist

Microsoft spustil Xbox Game Pass Ultimate. Promění váš telefon nebo PC v herní konzoli

Herní služba Xbox Game Pass Ultimate

Microsoft oficiálně spustil službu Xbox Game Pass Ultimate (dříve Project xCloud), která umožňuje hrát prakticky na libovolném zařízení plnohodnotné konzolové tituly. Nemusíte přitom fyzicky žádnou konzoli vlastnit, stačí mít prakticky jakékoliv zařízení s Androidem nebo Windows, rychlé internetové připojení a jakýkoliv herní ovladač.

Konzolové hry na Androidu a Windows za 339 korun měsíčně

Služba Xbox Game Pass Ultimate byla spuštěna ve 22 zemích světa, mezi které se řadí i Česká republika a Slovensko. V databázi her je více než 150 titulů, nechybí ani herní pecky jako Gears 5, Minecraft Dungeons, Forza Horizon 4 či Hellblade: Senua’s Sacrifice. Seznam všech dostupných her najdete na této stránce.

Služba Xbox Game Pass Ultimate stojí 339 korun měsíčně, v prvním měsíci zaplatíte pouze 25,90 korun. Součástí předplatného je i služba Xbox Live Gold, díky které lze získat v obchodě Microsoft Store slevy na některé tituly a herní příslušenství.

xbox pass ultimate

Xbox Game Pass Ultimate bohužel zatím nevyužijete na iOS/iPadOS zařízeních; Apple vyžaduje umístění každé hry do obchodu aplikací zvlášť, aby mohla projít zvláštním schvalovacím procesem. S těmito podmínkami ale Microsoft nesouhlasí.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku