Hlavní obsah

Německo chce dát na seznam rizikových oblastí Středočeský kraj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německé úřady zařadí s největší pravděpodobností mezi rizikové oblasti Středočeský kraj, kvůli razantnímu nárůstu počtu nakažených koronavirem. Od minulého týdne už je na německém seznamu Praha. Seznam německé úřady aktualizují v sedm večer.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Zařazení mezi rizikové oblasti znamená, že lidé, kteří z takových míst přijíždějí do Německa, musejí mít negativní test na koronavirus, nebo je čeká povinná karanténa.

Pro německé úřady je rozhodujícím kritériem překonání hranice 50 nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní. Tento limit nyní překračuje mnoho okresů nejen ve Středočeském kraji, ale v celém Česku. Ve středních Čechách to je například Beroun (123,08), Benešov (104,61), Kladno (109,92), Mělník (96,6) či Příbram (90,35).

Slovensko to bere od podlahy: Zavádí kontroly na hranicích s Českem

Evropa

V Česku v posledních dnech počet nově nakažených několikrát výrazně překročil tisíc a přibývá i smrtelných případů. Německo, které má osmkrát více obyvatel, má srovnatelný, nebo dokonce nižší počet nově infikovaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám