bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podceňovaný problém? Hellebuyck potřebuje schopnou dvojku

16. září 2020, 17:45

Jakub Hromada

Winnipeg vypadl z play-off hned v první sérii s Calgary v poměru 1:3 na zápasy a všichni hledali problém ve zraněních. Ta samozřejmě byla klíčová, ovšem hlavním bodem vyřazení byly také nepřesvědčivé výkony Connora Hellebuycka. Ten jako by doplatil na únavu ze základní části a řekl týmu jasně, že potřebuje kvalitnější záskok.

Bezpochyby byly primární trable v absenci dvou možná nejlepších forvardů. Mark Scheifele se zranil po pěti minutách hry v prvním zápase, Patrik Laine v jeho třetí třetině. Ani jeden z nich se mezi mantinely již nevrátil.

Winnipeg najednou ztratil svoji největší zbraň a celá strategie se začala rozpadat. Tým, kterému před sezónou odešla obranná kostra v Byfuglienovi, Myersovi, Troubovi a Chiarotovi, nemohl spoléhat na nic jiného než na počet vstřelených branek. A také na výkon Connora Hellebuycka.

A ten chytal nad svoje možnosti. Pochytal 92,2 % střel soupeřů a na zápas dostával v průměru 2,57 gólu. To je na gólmana, jenž stojí za tak slabou obranou, extrémně nízké číslo. Zaslouženě se dočkal nominace na Vezinovu trofej a je největším favoritem na její zisk.

Jenže problém byl v počtu startů tohoto sedmadvacetiletého Američana. Do branky nastoupil celkem 58krát. Jeho sekundér Brossoit pouze 19krát. Ovšem muselo se to stát. Brossoit, jenž v první sezóně u Jets chytal skvěle, byl najednou bez formy a pokud nastoupil mezi třemi tyčemi, šance na vítězství automaticky rapidně klesla. 

Jets mají 15 a půl miliónu prostoru pod platovým stropem a mají povinnost podepsat jen mladé hráče do třetí/čtvrté řady. Místo na solidní dvojku tedy je. 

Bude ho ovšem chtít generální manažer Kevin Cheveldayoff uplatnit pro druhého gólmana? 

Na trhu s volnými hráči je totiž vždy potřeba hráče trochu přeplatit a zrovna u brankářských dvojek se to nezdá býti výhodné. V organizaci z Manitoby mohou vsadit na mladého Comrieho, ovšem nemůžou očekávat z jeho strany 30 startů za konzistentní formy.

Veterán se jeví jako nejlepší možná cesta. Zvládne odchytat větší nálož utkání a i s ním by mohl tým vyhrávat. Tahle cesta se jeví i v letošním play-off jako ta správná. Zvolil ji Boston, Vegas, Dallas i třeba New York Islanders. 

Na trhu bude k dispozici hned několik brankářů, Jets by mohl zajímat například Corey Crawford, Anton Chudobin, Cam Talbot, Brian Elliott, Thomas Greiss či Aaron Dell.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.