Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Zlín kouše před cestou na Letnou hořké zklamání, z poháru ho vyřadilo Ústí nad Orlicí

V neděli je čeká 4. ligové kolo na Spartě a na hřišti třetiligového Ústí nad Orlicí se chtěli naladit vítězně. To se ale nepodařilo. Fotbalisté Zlína totiž ve druhém kole domácího poháru prohráli s outsiderem 0:1. Naopak další čtyři prvoligisté venku nezaváhali, do třetího kola postoupili Bohemians 1905, Karviná, Mladá Boleslav i Ostrava.

"Ševci" jsou druhým klubem z nejvyšší soutěže, který byl v tomto pohárovém ročníku vyřazen. Už v prvním kole senzačně narazily Pardubice, když po penaltovém rozstřelu podlehly diviznímu Kolínu.

V Ústí nad Orlicí otevřel skóre ve 30. minutě Chleboun a domácí už nejtěsnější náskok udrželi. Zlínu nepomohlo k odvrácení blamáže ani čtyřnásobné poločasové střídání.

"Domácí nebyli lepší, my jsme byli, akorát jsme z pěti situací nedali ani jeden gól. Oni nám tam dotlačili jednu standardku," řekl Páník klubovému webu. "Rozhodují góly, nehraje se na umělecký dojem ani na držení míče. Ten gól dali domácí, my ne, takže zaslouženě postoupili oni," dodal zlínský kouč.

Ostrava naopak porazila divizní Frenštát pod Radhoštěm vysoko 4:0. Dvakrát se trefil Zajíc, po gólu přidali střídající Šašinka s Tetourem. Baník si spravil chuť po nepovedeném vstupu do ligové sezony, v níž ve třech kolech uhrál jen dva body.

"Za první dva góly v Baníku jsem rád, i když to bylo jen proti čtvrté lize. Ale doufám, že mi to pomůže," doplnil útočník Zajíc, který ke dvěma trefám přidal i asistenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Boleslav si poradila s třetiligovou Hostouní

Mladá Boleslav udolala třetiligovou Hostouň 1:0 a po třech porážkách v nejvyšší soutěži poprvé v sezoně uspěla. O triumfu Středočechů rozhodl ve 32. minutě Drchal premiérovým gólem po příchodu na hostování ze Sparty.

Bohemians zvítězili ve Velvarech 2:0. Už ve 2. minutě otevřel skóre Květ, po hodině hry přidal pojistku "Klokanů" Novák a Karviná neměla problém v Hlubině. Soupeře z krajského přeboru deklasovala 6:0 - dva góly vstřelil Haša, jednou se prosadili Jursa, Guba, Herc a Smrž.

"Domácí nás prvních 17 minut dost zlobili, byli nepříjemní a ukazovali celý zápas, že umí hrát fotbal a mají chuť. Naštěstí své příležitosti neproměnili. My jsme dali šest gólů, takže z toho pohledu jsme splnili to, co jsme měli," řekl karvinský kouč Juraj Jarábek.

Ve druhém kole z MOL Cupu odstoupilo 17 celků z třetí ligy a níže kvůli povinným testům na koronavirus v zápasech s profesionálními kluby a hrozbě karantény pro celé mužstvo. Z prvoligových týmů prošly bez boje do dalšího kola Brno, České Budějovice, Příbram, Olomouc, Opava, Slovácko a Teplice.

Pětice zástupců v evropských pohárech se zapojí až ve třetím kole.

2. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Ústí nad Orlicí - Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branka:
30. Chleboun.
Zlín: Rakovan - Kolář, Buchta (46. Simerský), Procházka (46. Jawo) - Cedidla, Hlinka, Janetzký, Čanturišvili (46. Fantiš) - Dramé (46. Conde), Chwaszcz (77. Poznar), Martínez. Trenér: Páník.

Hostouň - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka:
32. Drchal.
Mladá Boleslav: Markovič - Gabriel, Tatajev (85. Jakub Klíma), Křapka - Zahustel (62. Douděra), Janošek, Kulhánek, Fulnek - Drchal (62. Mazáň), Škoda, Budínský (46. Ikaunieks). Trenér: Weber.

Hlubina - MFK Karviná 0:6 (0:2)
Branky: 25. a 48. Haša, 17. Jursa, 50. Guba, 80. Herc, 84. Smrž.
Karviná: Neuman - Stropek, Dramé, Janečka - Želizko, Hanousek, Herc, Jursa, Mikuš - Guba, Haša. Trenér: Jarábek.

Frenštát pod Radhoštěm - Baník Ostrava 0:4 (0:1)
Branky:
15. a 69. Zajíc, 63. Šašinka, 90. Tetour.
Ostrava: Budinský - Juroška, Pokorný, Azackij, Holzer (46. Fleišman) - Chvěja (46. Šašinka), Kaloč, Jirásek, Reiter (61. Tetour) - Zajíc (71. Tijani), De Azevedo (46. Buchta). Trenér: Kozel.

Velvary - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
Branky: 2. Květ, 60. Novák.
Bohemians 1905: Bačkovský - Dostál, Hůlka (82. Bartek), Vondra, Schumacher (46. Pokorný) - Ljovin (46. Novák), Krch (71. Ugwu) - Květ (71. Hronek), Hašek, Nečas - Keita. Trenér: Klusáček.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články