16. září 2020 • 18:30

Zlín vypadl z MOL Cupu s týmem z třetí ligy. Další prvoligisté nezaváhali

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína vypadli z domácího poháru MOL Cupu. Svěřenci trenéra Bohumila Páníka ve druhém kole nečekaně prohráli 0:1 na hřišti třetiligového Ústí nad Orlicí. Naopak další čtyři prvoligové celky venku nezaváhaly a do třetího kola postoupily Bohemians 1905, Karviná, Mladá Boleslav a Ostrava.



„Ševci“ jsou druhým klubem z nejvyšší soutěže, jenž byl v tomto pohárovém ročníku vyřazen. Před Zlínem už v prvním kole senzačně vypadly Pardubice. Prvoligový nováček podlehl diviznímu Kolínu po penaltovém rozstřelu.

V Ústí nad Orlicí ve 30. minutě otevřel skóre Chleboun a outsider už nejtěsnější náskok udržel. Zlínu, který se v neděli představí v rámci čtvrtého ligového kola na Spartě, k odvrácení blamáže nepomohlo ani čtyřnásobné poločasové střídání.

Ostrava porazila divizní Frenštát pod Radhoštěm vysoko 4:0. Dvakrát se trefil Zajíc, po gólu přidali střídající Šašinka s Tetourem. Baník si spravil chuť po nepovedeném vstupu do ligové sezony, v níž za tři kola uhrál jen dva body.

Mladá Boleslav zdolala třetiligovou Hostouň 1:0 a po třech ligových porážkách poprvé v sezoně uspěla. O triumfu Středočechů rozhodl ve 32. minutě Drchal premiérovým soutěžním gólem po příchodu na hostování ze Sparty.

Bohemians zvítězili ve Velvarech 2:0. Už ve druhé minutě otevřel skóre Květ, po hodině hry přidal pojistku „Klokanů“ Novák.

Karviná neměla problém v Hlubině a soupeře z krajského přeboru deklasovala 6:0. Dva góly hostů vstřelil Haša, jednou se prosadili Jursa, Guba, Herc a Smrž.

V druhém kole ze soutěže odstoupilo 17 celků z třetí ligy a níže kvůli povinným testům na koronavirus v zápasech s profesionálními kluby a hrozbě karantény pro celé mužstvo. Z prvoligových týmů prošly bez boje do dalšího kola Brno, České Budějovice, Příbram, Olomouc, Opava, Slovácko a Teplice. Pětice zástupců v evropských pohárech se představí až ve třetím kole.

Výsledky 2. kola MOL Cupu

Velvary - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
Branky: 2. Květ, 60. Novák.
Sestava Bohemians: Bačkovský - Dostál, Hůlka (82. Bartek), Vondra, Schumacher (46. Pokorný) - Ljovin (46. Novák), Krch (71. Ugwu) - Květ (71. Hronek), Hašek, Nečas - Keita. Trenér: Klusáček.

Frenštát pod Radhoštěm - Baník Ostrava 0:4 (0:1)
Branky: 15. a 69. Zajíc, 63. Šašinka, 90. Tetour.
Sestava Baníku: Budinský - Juroška, Pokorný, Azackij, Holzer (46. Fleišman) - Chvěja (46. Šašinka), Kaloč, Jirásek, Reiter (61. Tetour) - Zajíc (71. Tijani), De Azevedo (46. Buchta). Trenér: Kozel.

Hlubina - MFK Karviná 0:6 (0:2)
Branky: 25. a 48. Haša, 17. Jursa, 50. Guba, 80. Herc, 84. Smrž.
Základní sestava Karviné: Neuman - Stropek, Dramé, Janečka - Želizko, Hanousek, Herc, Jursa, Mikuš - Guba, Haša. Trenér: Jarábek.

Hostouň - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 32. Drchal.
Sestava M. Boleslavi: Markovič - Gabriel, Tatajev (85. Jakub Klíma), Křapka - Zahustel (62. Douděra), Janošek, Kulhánek, Fulnek - Drchal (62. Mazáň), Škoda, Budínský (46. Ikaunieks). Trenér: Weber.

Ústí nad Orlicí - Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 30. Chleboun.
Sestava Zlína: Rakovan - Kolář, Buchta (46. Simerský), Procházka (46. Jawo) - Cedidla, Hlinka, Janetzký, Čanturišvili (46. Fantiš) - Dramé (46. Conde), Chwaszcz (77. Poznar), Martínez. Trenér: Páník.

Domažlice - Ústí nad Labem 2:0 (0:0)

Vysoké Mýto - Přepeře 1:2 (1:1)

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud