16. září 2020 • 20:24

Kangův sen o Lize mistrů se Zvezdou se rozplynul. Překazili ho Češi

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po přestupu ze Sparty do Crvene Zvezdy si vytyčil jasný cíl. Guélor Kanga chtěl srbskému celku pomoci k postupu do základní skupiny Ligy mistrů. To už se mu ale nepodaří. Gabonský středopolař společně se svými spoluhráči nestačil už v 3. předkole na kyperskou Omonii. Zvezda na jejím hřišti padla po penaltovém rozstřelu 1:2. Klíčovou roli sehráli v utkání čeští fotbalisté Michael Lüftner a Jan Lecjaks.



„Jsem tu, abych klubu pomohl a my dosáhli našich cílů. Tedy titulu a skupinové fáze Ligy mistrů,“ hlásil Guélor Kanga během svého představení v Crvene Zvezdě Bělehrad, kam se vrátil po angažmá v pražské Spartě.

K splnění první části červenobílí vykročili důrazně. Po sedmi kolech srbské ligy mají na kontě plný počet 21 bodů a před druhým Spartakem Subotica vedou už o pět bodů. Druhý cíl se ale ve středu vpodvečer rozplynul. Zvezda totiž prohrála po penaltovém rozstřelu na hřišti kyperské Omonie 1:2.

Domácí celek poslal po půl hodině hry do vedení český obránce Michael Lüftner. Tomu po rohovém kopu a odrazu od brankáře a tyče spadl míč na hlavu, načež skončil za brankovou čárou.

V nastavení první půle ale vyrovnal hlavou Mirko Ivanič, který se trefil ve třetím soutěžním utkání v řadě. Nerozhodný stav 1:1 se během druhé půle, ani prodloužení nezměnil, a tak o postupujícím musely rozhodnout pokutové kopy.

V nich jako první selhal ve třetí sérii Diego Falcinelli ze Zvezdy. Když hned v následující sérii neproměnil penaltu ani Miloš Degenek, měli do té doby stoprocentní domácí šanci rozhodnout. Míč si vzal další český obránce v kádru kyperského týmu Jan Lecjaks a neomylně poslal míč do sítě.

Na Guélora Kangu, který ve Spartě proměňoval penalty jak na běžícím páse, a i svůj zatím jediný ligový gól ve staronovém působišti vstřelil v pátek proti Čukarički z pokutového kopu (3:1), v loterii nedošlo. Je možné, že měl přijít na řadu jako pátý, aby v případě potřeby rozhodl. Každopádně se na řadu nedostal a po utkání mohl jen smutnit.

Zvezda nyní bude muset zabojovat alespoň o účast v Evropské lize, kam se může probojovat ze 4. předkola. To Omonii čeká ve 4. předkole Ligy mistrů souboj s řeckým Olympiakosem.

Omonia Nikósie - Crvena zvezda Bělehrad 1:1 po prodl. (1:1, 1:1), pen. 4:2
Branky:
31. Lüftner - 45.+1 Ivanič. Rozhodující penalta Lecjaks (Omonia). 

19:00 Ferencváros Budapešť - Dinamo Záhřeb, Maccabi Tel Aviv - Dinamo Brest (Běl.), Karabach (Ázerb.) - Molde (Nor.),

20:30 Midtjylland (Dán.) - Young Boys Bern.

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud