Michal Frydrych přestupuje do Wisly Krakov | SK Slavia Praha
Více

Michal Frydrych přestupuje do Wisly Krakov

Michal Frydrych odchází po pěti letech ze Slavie. Jeho kroky míří do Wisly Krakov, se kterou podepsal tříletý kontrakt.

Služebně nejstarší hráč sešívaných, Michal Frydrych, odchází po pěti letech ze Slavie a přestupuje do polské Wisly Krakov, které se opsal do června 2023.

Na svůj čas ve Slavii bude dle svých slov vzpomínat jen v tom nejlepším. „Když jsem do Slavie přicházel, tak jsem chtěl zažít klubové úspěchy. Ani ve snu mě nenapadlo, že vyhrajeme tři tituly, dva poháry a zahrajeme si Ligu mistrů. Zažil jsem tu spoustu vypjatých zápasů, obrovských emocí a krásných okamžiků, na které budu vzpomínat. Slavii budu navždy přát jenom to nejlepší,“ slibuje Michal Frydrych.

Jeho hlavní motivací za odchodem je pravidelná herní vytíženost. „Odcházím z toho důvodu, že jsem už nějakou dobu patřil mezi náhradníky. Chybělo mi pravidelné herní vytížení a emoce ze zápasů, kde se rvete na hřišti za tým. Už mi to chybělo. Svou roli jsem ale přijal a jsem nesmírně rád, že jsem byl součástí všech týmů, které se tu sestavily,“ vysvětlil stěžejní důvod odchodu.

Pro Michala Frydrycha měl jenom slova úcty trenér Jindřich Trpišovský. „Frýďa je jeden z mála hráčů, který tu zbyl z doby předtím, než jsme sem přišli my. Ačkoliv poslední dobou nedostával už tolik prostoru, pro mě to byl nesmírně důležitý hráč. Bylo na něj vždy absolutní spolehnutí i ve vypjatých momentech. Když bylo potřeba, vždy svůj post skvěle zastal. Měl obrovské zkušenosti a mohli jsme se o něj opřít. Dostal tříletou nabídku ze zahraničí, navíc to bude mít blízko k rodišti. Měli jsme spolu dohodu, že když dostane zajímavou nabídku, tak mu nebudeme bránit odejít. Navíc mu v létě končila smlouva, dohodli jsme se tak na základě jeho přání. Já mu musím poděkovat za to, jak svoji roli plnil, nebyla vždy jednoduchá. Jsem rád, že tu zažil úspěchy, ubránil na Nou Campu Messiho, je toho hodně. Je to příklad pro ostatní hráče, rád bych mu poděkoval,“ loučil se s ním trenér.

Michal Frydrych ve Slavii

Rodák z Hustopečí nad Bečvou přestoupil k sešívaným v září 2015 a debutoval o pár dní později ve vítězném domácím utkání se Spartou. Svou první branku si připsal v polovině října 2016 ve venkovním utkání na hřišti Brna, které sešívaní zvládli 4:1.

V sezoně 2016/17 si také sáhl na svou první klubovou trofej, když společně se sešívanými pod vedením Jaroslava Šilhavého získal mistrovský titul. Ačkoliv popisem práce obránce, sám rozhodl gólem klíčový souboj proti Plzni a branku si připsal i posledním utkání proti Brnu. V ročníku následujícím přidal s Jindřichem Trpišovským pohár a o rok později tyto dvě trofeje bral v rámci doublu obě v jedné sezoně. V posledním kompletním ročníku, 2019/20 si Michal Frydrych zahrál ve dvou utkáních základní skupiny Ligy mistrů, kterými rozšířil svou bilanci v evropských pohárech na celkově 20 zápasů včetně dvou účastí ve skupině Evropské Ligy. Na konci sezony se už potřetí mohl radovat z titulu.

Celkově Michal Frydrych nastoupil za Slavii ve 137 soutěžních zápasech, ve kterých zaznamenal 20 gólů a 7 asistencí. Kromě gólů do sítě Plzně a Brna v sezoně 2016/17 nebo úspěšného devadesátiminutového souboje proti Lionelu Messimu si ho slávističtí fanoušci zapamatují jako velkého bojovníka, co za sešívaný dres na hřišti nechal do poslední sekundy zápasu vše! 

Díky Frýďo!

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články